Binnenkijker: familiehuis met bloementuin in Hoorn

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

In dit karakteristieke familiehuis uit 1923 voeren de producten van het merk Vitra de boventoon. De bewoners wonen er nu al zo’n zes jaar met veel plezier en hebben voor de intrek de hele woning onder handen genomen. Toen ze het huis kochten, was alles nog in originele staat en lag er dus een flinke klus om het huis helemaal naar hun smaak aan te passen. Een opvallend detail is wel de kleurrijke bloementuin die naast het kleurgebruik binnen en buiten mooi met elkaar verbindt.

inspiratiefoto met

Stylingtip: combineer midcentury met modern

In dit huis hebben de bewoners veel vernieuwd, maar ook juist gekeken naar wat ze konden behouden zoals een aantal oude elementen. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de schouw en ensuite deuren. Ze kozen er ook voor om het oorspronkelijke deurbeslag op te knappen en weer terug te plaatsen. Door de nadruk op een mix van oud en nieuw te leggen, ontstond na de verbouwing een combinatie van karakteristieke details en strak design.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: kies voor een rustige basis

De vintage items en de moderne meubels zoals het opvallende vloerkleed en de donkergroene bank komen mooi samen. Qua kleur zien we vooral een combinatie van beigetinten en de kleur groen die het huis een rustgevend karakter en fijne basis geeft. Met de verschillende meubels, lampen en accessoires creëren ze vervolgens diepte in hun interieur. Aan de muur in de woonkamer vind je een aantal wandplanken bij elkaar waar de bewoners speciale herinneringen verzamelen voor een stukje persoonlijkheid.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: geef je huis een groen karakter

De bewoners omschrijven hun huis als een fijne, ingetogen familiewoning met een natuurlijke twist waarin gespeeld en geleefd mag worden. De kleuren in dit interieur linken naar de natuur waardoor binnen en buiten perfect in elkaar overlopen en op elkaar aansluiten. Je vindt eigenlijk overal natuurlijke materialen als hout, papier en linoleum terug. Er is in de tuin ook rekening gehouden met zowel planten die goed zijn voor insecten als de verschillende seizoenen waarin al het groen bloeit.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.