Binnenkijker: karakteristiek Amsterdams designhuis

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

De eigenaar van dit karakteristieke woonhuis in Amsterdam kocht een schilderij in Londen en liet deze verschepen naar Nederland. Hij vroeg ons om dit schilderij als basis te nemen voor de inrichting van zijn huis. We stelden een passend kleurenpalet samen, gaven het lichtplan vorm en zochten daar meubels, lampen en gordijnen bij. De woning kreeg een compleet andere uitstraling en dat resulteerde in een sfeervol huis vol design, originele ornamenten en persoonlijkheid. Met de bijbehorende stylingtips in deze binnenkijker kun je zelf aan de slag.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: neem een sprekend element als uitgangspunt

De kleuren groen, bruin en (warm)wit voeren de boventoon in de woon- en eetkamer. Het schilderij speelt hierin de hoofdrol en is een weerspiegeling van het kleurenpalet. In de eetruimte van dit huis is bijvoorbeeld gekozen voor een notenhouten tafelblad, donkergroene stoelen en een neutrale designlamp. Op deze manier ontstaat eenheid, ademt het warmte uit en versterken alle onderdelen elkaar.

inspiratiefoto met

Stylingtip: verbind binnen met buiten

De kleur groen komt terug in het tuinmeubilair en de vloer en schutting hebben een bruintint. Binnen en buiten vormen zo één geheel. Naast kleur kun je een woon- of eetkamer ook perfect met buiten verbinden door dezelfde soort materialen te kiezen. En dat versterk je door verlichting en accessoires in eenzelfde stijl toe te voegen. Het geheel past perfect bij elkaar, je maakt een leefruimte in de zomermaanden veel groter en de ruimtes vloeien zo op een natuurlijke wijze in elkaar over.

inspiratiefoto met

Stylingtip: geef één wand een accentkleur

De werkkamer in deze woning is vrij klein, maar doordat er is gespeeld met licht en kleur oogt het geheel toch ruimtelijk. Een donkere kleur maakt een ruimte niet altijd kleiner. We zien op deze wand de verfkleur Inchyra Blue (289) met een warme ondertoon in combinatie met de enorme lichtinval waardoor de werkkamer er ruimtelijk uitziet. Om het het ruimtelijke gevoel te behouden, kies je voor één wand in een accentkleur en geef je de andere wanden een neutrale kleur.

inspiratiefoto met

Binnenkijken in de mooiste interieurs: shop deze woonstijl

Met lampen die goed bij elkaar en in een ruimte passen, voeg je eenvoudig sfeer toe. Je kunt dit versterken door te werken met warme materialen en kleuren. In dit woonhuis zien we een eigentijdse mix van met name de woonstijlen klassiek, industrieel en Scandinavisch. Om deze stijl in je eigen huis door te voeren, toont deze binnenkijker een combinatie van producten die daar naadloos op aansluit. Je maakt je interieur vervolgens helemaal af met persoonlijke elementen als een kunstobject of platenkast.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.