Binnenkijker: Scandinavisch nieuwbouwhuis in Amersfoort

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

Suzanne woont samen met haar gezin in een nieuwbouwwoning die ze compleet onderdompelde in een Scandinavische disco. Wat dat precies voor haar betekent? Zachte tinten, simplistische vormen en natuurlijke materialen als hout die de basis van de inrichting van hun huis vormen, maar dan wel met een bijzondere twist. Met prikkelende kunst, knallende elementen en een paar diepere kleuren krijgt dit Scandinavische interieur juist dat spannende en swingende karakter. En dat is nou net wat je ook wilt hebben in een disco.

inspiratiefoto met

Stylingtip: mix en match zonder eenheid te verliezen

De veilige keuzes blijven in dit huis duidelijk achterwege. Wees niet bang om verschillende kleuren, materialen en vormen met elkaar te mixen en matchen. Het mag best een beetje schuren waardoor het niet snel verveelt en interessant blijft om naar te kijken. Zo is er gekozen voor een paar statements waar de donkerblauwe keuken, de roze en marmeren tegels in de badkamer en de groen-blauwe maatwerkkast in de werkkamer onderdeel van zijn. Juist die kleuren komen terug in het hele huis om rust en eenheid te bewaren. De kobaltblauwe items zorgen voor een fijn contrast zonder dat het te druk oogt.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: kies voor afgeronde vormen

De vele rechthoekige lijnen in dit huis worden doorbroken door er flink wat ronde vormen aan toe te voegen. Er is een donkerblauwe toog op de muur bij de piano geschilderd. Deze afgeronde vorm zien we ook terug in bijvoorbeeld het blad van de eettafel en het speelse vloerkleed bij de fauteuil. Zo krijgt het geheel een zachtere en speelse uitstraling. Naast kleur en vorm wordt er ook eenheid gecreëerd met het warme eikenhout van de klassieke vloer dat terugkomt in diverse maatwerkoplossingen, meubels en accessoires. De gietvloer en de zwarte lijnen van de stalen deuren vormen een moderne tegenhanger.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: voeg verschillende eyecatchers toe

Veel lichtinval en zoveel mogelijk open ruimtes vormen samen het uitgangspunt van deze woning. Op deze manier ontstaan er prachtige zichtlijnen en ziet het geheel er luchtig uit. Dit geeft je ook de mogelijkheid om de onderdelen in huis waar je echt blij mee bent extra in de schijnwerpers te zetten. De leefkeuken vormt het hart van dit huis met daarachter een opvallend vormgegeven bloktrap. Een functioneel onderdeel als een trap vormt door het bijzondere ontwerp een van de eyecatchers in dit huis. Het is zo een onderdeel van de gehele architectuur geworden.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Binnenkijken in de mooiste interieurs: shop deze woonstijl

In dit huis nemen speelsheid en humor een prominente rol in. Je interieur hoeft er heus niet zo serieus uit te zien. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gek gevormd krukje of een neonlamp met 'Hello gorgeous' aan de muur? Als dat niet voor een glimlach op je gezicht zorgt... Tijdloze designstukken als de Flowerpot lampen van &Tradition en het Eames House Bird collectors item gaan heel goed samen met meer eigentijdse items zolang ze qua kleur en vorm maar met elkaar matchen. Om jouw huis in deze stijl onder te dompelen, hebben we nog wat producten voor je op een rijtje gezet.

Kleuren in de stijl van dit huis

Van een bijzettafel tot een keuken en van een kleurvlak op de muur tot een vloerlamp: de kleur blauw in een paar verschillende tinten komt veelvuldig terug en zorgt zo voor eenheid door het hele huis heen. De kleuren (licht)roze en beige sluiten daar mooi op aan en zorgen voor een solide totaalplaatje met een speelse look. In dit huis zie je ook dat deze kleuren op allerlei verschillende plekken terugkomen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.