Binnenkijker: sfeervol nieuwbouwhuis in Amsterdam

Op gepost door Willemijn van Riel in Binnenkijken in de mooiste interieurs

De bewoners van dit nieuwbouwhuis in Amsterdam waren op slag verliefd op het uitzicht dat een wijds gevoel geeft middenin de stad. De hoge raampartijen zorgen voor enorm veel licht en een waanzinnig lijnenspel op de muur. Door de keuze voor hout in combinatie met de kleur zwart ontstaat een warm en krachtig geheel. In deze binnenkijker geven we je een aantal stylingtips waar je zelf mee aan de slag kunt en laten we zien hoe je door binnenkijken bij mensen thuis deze sfeervolle uitstraling creëert met bijpassende producten en kleuren.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Stylingtip: kies voor een kinderspeelhoek

Een groot deel van de kleuren, materialen en vormen uit het interieur komen terug in de speelhoek. De plek past op deze manier perfect in het geheel van de woonkamer. Een kindertafel met stoeltjes vormt de basis en geeft een kind de mogelijkheid om urenlang kleurplaaten in te kleuren en spelletjes te spelen. Met een vloerkleed maak je deze hoek extra gezellig en ontstaat een afgebakende eigen plek. De stijlvolle opbergmanden vormen de ideale plek om al het speelgoed netjes in op te bergen. Producten in de vorm van dieren prikkelen de fantasie van een kind en toeveren dagelijks een lach op het gezicht.

inspiratiefoto met

Stylingtip: creëer meerdere zitplekken in een tuin

Een stadstuin hoeft niet groot te zijn om optimaal te genieten. Deze onderhoudsarme tuin typeert zich door voldoende zitplekken en veel groen. De tuin heeft meerdere zitplaatsen op verschillende plekken met bijvoorbeeld een relaxfauteuil en een tuinset. De bewoners hebben dit met ingebouwde bankjes aangevuld. Zo besparen ze ruimte en kunnen ze eenvoudig meebewegen met de stand van de zon. De plantenafscheidingen en -borders eromheen zorgen voor sfeer en maken elke zithoek in de tuin compleet.

inspiratiefoto met

Binnenkijken in de mooiste interieurs: shop deze woonstijl

In deze Amsterdamse woning is een mix van woonstijlen aanwezig. We zien vooral moderne en industriële invloeden waar het Scandinavische karakter de boventoon voert. Een nieuwbouwhuis krijgt al vrij snel een moderne uitstraling en een gietvloer versterkt die eigenschap. Door veel met licht hout te werken, voeg je een warme en Scandinavische twist aan het geheel toe. De zwarte accenten en metalen deuren zorgen voor een modern en industrieel gevoel.

Kleuren in de stijl van dit huis

Dit nieuwbouwhuis oogt in zijn totaliteit rustig en sereen. Het kleurenpallet is daar voor het grootste deel verantwoordelijk voor. Rustige en lichte pasteltinten zorgen voor een zachte uitstraling. Zo breng je op een subtiele wijze toch kleur aan in huis zonder dat de muren standaard wit blijven. Als je ervoor kiest om de kozijnen een donkere kleur te geven, krijgt het totaalplaatje een stoerdere uitstraling. Zo wordt het contrast tussen binnen en buiten ook minder groot als het 's avonds donker wordt.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze binnenkijker? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630. Of wil je vaker binnenkijken bij mensen thuis? Bekijk dan deze mooie interieurs in allerlei stijlen.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.