10 x Basics voor een nieuwe woonkamer

Op gepost door Merel Kosters in Indeling & Styling

Ga je binnenkort verhuizen en ben je van plan veel dingen nieuw te kopen? Of wordt het gewoon tijd, net als bij mij, je woonkamer eens drastisch te vernieuwen? Kijk dan vooral verder, want vandaag heb ik tien van mijn persoonlijke favorieten van Flinders op een rijtje gezet. Samen vormen ze de basis voor mijn droominterieur, en wie weet helpen ze jou een beetje op weg in je eigen selectieproces!

Basic interieur
Beeld Hé, dit komt wel in de buurt van mijn droomwoonkamer! Strak, rustig en basic.

Het uitgangspunt

Het uitgangspunt voor mijn nieuwe woonkamer is dat het eindresultaat rustig, strak en basic moet zijn. Tot nu toe is mijn interieur altijd een ratjetoe van spullen geweest: een bank en eettafelstoelen van Marktplaats, een kast van oma, een televisiemeubel van mijn vriend en de salontafel van mij. Ben jij ook nog niet zo lang geleden op jezelf - of samen - gaan wonen? Dan herken je dit vast wel. Ik heb nu dus vooral behoefte aan eenheid. Daarom heb ik vooral items geselecteerd die eenvoudig, onopvallend en tijdloos zijn. Pas als mijn woonkamer compleet back to basics is ingericht, kan ik bedenken wat voor opvallende accenten ik wil toevoegen.

De nieuwe woonkamer

Deze ‘droomwoonkamer’ bestaat uit tien basis items. Voor de zithoek heb ik een bank, stoel, vloerkleed, salontafel en vloerlamp geselecteerd, voor het eetgedeelte een eettafel, eettafelstoelen, servieskast en een hanglamp. Tot slot mag wandverlichting niet ontbreken. 

Collage woonkamer
Beeld Mijn nieuwe interieur is een versmelting van eenvoudige, onopvallende en tijdloze items. Een neutraal kleurenpalet geeft het geheel een rustige uitstraling.

In mijn droomwoonkamer zie je de volgende items:

Zithoek

  • Design on Stock Heelz bank (8). Een grijze hoekbank is met recht het meest voorkomende type bank in de Nederlandse woonkamer. Ietwat saai en onorigineel misschien, maar hij past in ieder interieur en zorgt ervoor dat jij nog alle kanten op kan wat de rest van je inrichting betreft. De smalle pootjes en lage leuningen van deze Design on Stock bank maakt dat ‘ie niet te pompeus oogt. Een heerlijk lounge model dat je overigens helemaal naar wens kunt samenstellen (ook in andere kleuren)!
  • Zuiver Nienke vloerkleed (10). Een vloerkleed kan al net zo bepalend zijn voor je interieur als een bank. Dit gevlochten Zuiver kleed is verkrijgbaar in vier rustieke tinten en geeft warmte en gezelligheid aan je woonkamer zonder te overheersen.
  • Gelderland Juffer salontafel (9). Ik heb deze geweldige tafel al eens genoemd in een artikel over witte interieurs, maar hij blijft favoriet. Het is een eenvoudige en slanke tafel met een twist. De vorm van het blad en de pootjes maken het een mooie tegenhanger voor de strakke en rechthoekige bank.
  • OX Denmarq Trifolium loungestoel (7). Dit zou de enige eyecatcher in deze woonkamer worden. Alhoewel het een tijdloos model is, trekt de kleur van deze prachtige lederen OX Denmarq stoel direct de aandacht. Wie wil hier nu niet direct in gaan zitten?
  • Frandsen Cool vloerlamp (5). Qua verlichting kan het natuurlijk haast niet simpeler dan dit. Deze Frandsen vloerlamp bestaat letterlijk alleen uit een paal en een lamp. Het eenvoudige design zorgt ervoor dat je de lamp overal kwijt kunt en dat ‘ie niet alle aandacht trekt als ‘ie uit staat.
 
Design on Stock Heelz bank
Beeld De neutrale vormgeving van de Heelz bank laat zich gemakkelijk combineren met felle kleuren.

Eethoek

  • House Doctor Party tafel (3). Ik heb thuis al een prachtige, zelf in elkaar getimmerde (door mijn vriend dan), steigerhouten tafel staan. Maar maak je zelf liever je handen niet vuil, ga dan voor deze mangohouten versie van House Doctor. Deze tafel heeft een heerlijke rustieke en natuurlijke uitstraling.
  • Zuiver Ridge Rib stoel (4). De Stoelen uit de Zuiver Ridge serie zijn te bestellen in meerdere formaten, met of zonder armleuningen en in schitterende kleuren. Ik ga voor rustig wit, maar hoe gaaf is ‘ie in het geel, camel en blauw? De echte durfal neemt elke stoel gewoon in een andere kleur.
  • Tom Dixon Melt hanglamp (1). Een plaatje is het, deze druppelvormige hanglamp van Tom Dixon. Als ‘ie uitstaat weerspiegelt ‘ie de omgeving, als ‘ie aanstaat is er een patroon van zilveren draden te zien. Strak design, maar toch bijzonder!
  • House Doctor DOC vitrinekast (6). Een dicht gedeelte voor de rommeltjes, een open gedeelte voor je mooiste servies. Zet deze House Doctor vitrinekast naast je eettafel en je hebt alles zo gedekt!
  • Flos Ovest FL wandlamp (2). Wandlampen mogen wat mij betreft zo onopvallend mogelijk zijn. Deze Flos wandlamp valt weg tegen een witte muur en verspreid ‘s avonds een sfeervol licht.
 
Zuiver Ridge Rib Lounge
Beeld De loungestoel uit de Zuiver Ridge Rib serie is de perfecte basis voor een simpel en sophisticated interieur.

Zo zou mijn ideale woonkamer eruit zien. Welke items mogen er in jouw droominterieur niet ontbreken?

[Onder redactie van Sabine Meekel]

Merel Kosters

Over de auteur

Merel Kosters

Merel is student en personal style blogger op Merely-Merel.nl. Ze houdt zich vooral bezig met mode, design en interieur. Voor de Adviesmodule schrijft ze over woontrends en geeft ze fijne interieurtips, altijd voorzien van een portie inspiratie!