3 x Stylingtips voor baby- en kinderkamer

Op gepost door Renée IJzerman in Indeling en styling
De baby- of kinderkamer inrichten of veranderen kan best lastig zijn. De basis ligt bij de grote elementen in zo’n ruimte. We hebben het dan over de meubels en wanden. Deze onderdelen hebben veel invloed op hoe de kamer eruit komt te zien. Om je een handje te helpen, hebben we drie handige stylingtips voor de baby- en kinderkamer voor je op een rijtje gezet.

Stylingtip 1: Richt de wanden creatief in

De kleur, print en stijl die je een wand meegeeft, zijn enorm bepalend voor de sfeer die een kinderkamer krijgt. Dat geldt uiteraard net zo goed voor een babykamer. In de babykamer is het belangrijk dat je kiest voor rustige kleuren, prints en combinaties hierin. Zo creëer je namelijk een prikkelarme ruimte als perfecte basis voor de allerkleinsten. Voor de wat oudere kinderen kun je perfect spelen met kleuren, prints en lambriseringen. Kies bijvoorbeeld voor behang met lijnen die de hoogte in gaan waardoor de wanden optisch hoger lijken. Door voor krijtverf te gaan, kan een kind zijn of haar eigen kunstwerk op de muur maken. En om de wanden op een creatieve manier vorm te geven, kun je een wand opdelen in vlakken en deze verschillende kleuren meegeven. Als je voor diagonale kleurvlakken kiest, lijkt een baby- of kinderkamer een stuk groter en geef je deze een speels effect.

Stylingtip 2: Kies voor functioneel design

Als de wanden zijn bedekt met verf, behang of een combinatie hiervan, is het tijd om de babykamer of kinderkamer in te richten met meubels. En het liefst meubels waar je jarenlang plezier van hebt, oftewel functioneel design. Denk bijvoorbeeld aan een bed die je kunt ombouwen waardoor je de eerste jaren van een kind niet meer hoeft na te denken over een nieuw bed. Los van het feit dat het handig is, is het ook een heel duurzame oplossing. We zien duurzaamheid ook terug in speelgoed en multifunctionele kasten die ook uitstekend van pas komen in de baby- of kinderkamer. En om deze ruimte compleet te maken, voeg je een bijpassend vloerkleed toe. Dit vloerkleed is niet alleen een sfeervolle en comfortabele toevoeging, maar dempt ook deels het geluid en kan een ruimte helemaal afmaken.

Stylingtip 3: Zorg voor voldoende opbergruimte

Om die rustgevende sfeer voor baby’s te creëren, is het van groot belang dat er genoeg opbergruimte is zodat je alles netjes kan opbergen. Ook op latere leeftijd komt deze opbergruimte goed van pas. Zo leer je een kind van jongs af aan al zijn of haar speelgoed en andere spullen opbergen. Deze opbergruimte kun je vaak op een slimme manier in de ruimte verwerken door voor meubels te kiezen waar dit bij inbegrepen zit. Denk bijvoorbeeld aan een bed met lades, een bureau met opbergvakken eronder of een zitplaats waar in het zitgedeelte opbergruimte zit verwerkt. Via deze slimme oplossingen eist de opbergmogelijkheid geen extra ruimte in een kamer op. Een grote kast kan overigens wel altijd handig zijn en om het speels te houden, kun je kiezen voor een exemplaar met open gedeeltes en onderdelen waar je spullen in kunt opbergen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de styling van een kinder- of babykamer? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.