Back to work? 3 x inspiratie voor je werkplek inrichten

Op gepost door Renée IJzerman in Indeling en styling

De zomervakantie is (bijna) afgelopen. Dat brengt ons tot de orde van de dag: we nemen plaats op onze (thuis)werkplek of gaan weer naar school. Toe aan een frisse start? Iedereen heeft een andere smaak en daarom lichten we drie stijlen met een dosis inspiratie uit om je nieuwe werkplek optimaal in te richten en van alle gemakken te voorzien. En ook aan de allerkleinsten is gedacht.

Inspiratie voor een retro werkplek

Back to work en zin in totaal iets anders? Door voor deze stijl te gaan, maak je met een knipoog naar de jaren 70 van je werkplek een hippe ruimte. Ronde vormen, oranje-roodtinten, zachte materialen en drukke prints passen daarbij en geven je thuiskantoor een retro look. Materialen als marmer komen regelmatig terug en ronde, royale vormen voeren de boventoon. Geef deze ruimte net wat meer sfeer door droogbloemen en grote takken te gebruiken.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Inspiratie voor een industriële werkplek

Voor degenen die zich graag in een stoere en robuuste omgeving bevinden, is de werkplek met een industriële look ideaal. Deze ruimte geeft je een steuntje in de rug en tegelijkertijd de power om bergen met werk te verzetten. Kies voor een mix van zowel moderne als industriële elementen die bij uitstek je werkplek signeren. Het gaat dan om een mix van neutrale, vaak wat donkere kleuren, metaal en hout als materialen en minimalistische en toch robuuste elementen.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Inspiratie voor een Scandinavische werkplek

Het vakantiegevoel vasthouden? Dan kun je het best een aantal souvenirs van je vakantie meenemen en een plekje geven. Om het enigszins basic te houden en toch een tikkeltje inspirerend, komt deze stijl goed van pas. Lichtgrijze en witte meubels in combinatie met blanke houten details zorgen voor een luchtige, ruimtelijke en moderne werkplek met een Scandinavische look wat indirect zorgt voor een opgeruimd gevoel. Zo begin je elke dag gegarandeerd met een schone lei.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Back to school tips? Alles voor een kinderwerkplek

Een plek waar een kind zijn of haar huiswerk kan maken, een boek kan lezen of al lerende kan spelen in huis is onmisbaar. Na een drukke dag of week school is dit ook de ruimte waar hij of zij helemaal tot rust kan komen. Je maakt de kamer voor je kind een feest om te zijn door te werken met kleuren, materialen en vormen waar hij of zij vrolijk van wordt. Met deze spullen wordt het een feestje om weer back to school te gaan.

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Meer design voor een werkplek inrichten

Om een kantoor of thuiswerkplek compleet in te richten, zijn naast een bureau een bureaustoel en bureaulamp onmisbaar. Je werkplek maak je compleet met bijpassende bureauaccessoires. Van industrieel tot Scandinavisch: voor iedere stijl ontdek je wel bijpassend design.


Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over een werkplek voor jong en oud inrichten? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.