Design behang voor een boost van je interieur

Op gepost door Lieve Gorter in Indeling & Styling

Creëer in no-time een totaal andere sfeer in huis door de muren te pimpen. Of het gaat om een klein muurtje in de keuken of een grote, witte muur in de slaapkamer. Flinders heeft voor jou de mooiste behangsoorten. Elk soort behang geeft een andere look, bekijk zelf wat het best bij jouw interieur past.

Design behang: dé sfeermaker

Voor een make-over van je interieur kun je de muur gewoon een likje verf geven. Toch is het leuk om een keer een stapje verder te gaan door de muur te behangen. Er zijn vele soorten behang in allerlei kleuren en prints. Als je het behang weet te vinden dat bij je spullen in huis past, dan zal je zien wat een boost het aan je interieur kan geven.

Doordat er zoveel kleuren en prints zijn, heeft Flinders de behangsoorten in vier woonstijlen verdeeld. Basic, romantisch, modern en nieuw-klassiek. Dus kijk om je heen, bepaal je woonstijl en kies het mooiste behang voor jouw interieur.

Basic behang

Ga back to basic met het behang van Piet Hein Eek en Piet Boon. Sloophout of allerlei soorten grijs beton, het is allemaal zo basic mogelijk gehouden. Het betonnen behang kan gemakkelijk in een heel rustig interieur, waarin kleuren bestaan uit wit, groen en lichte houtsoorten. Voor het sloophout behang heb je een iets kleurrijker interieur. Ook voor interieurs die wat 'rauwer' en meer industrieel' zijn, is dit soort behang geschikt. Interieurs met grote houten, grove tafels, stoffen banken met metalen poten en grote lampen boven de eettafel of in de gang, krijgen met dit behang de finishing touch.

Design behang voor een boost van je interieur - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. NLXL Sloophout behang PHE-01 €199,-
2. NLXL Sloophout behang PH-02 €199,-
3. NLXL Sloophout behang PHE-08 €199,-
4. NLXL Concrete behang 01 €199,-
5. NLXL Concrete behang 02 €199,-
6. NLXL Concrete behang 07 €199,-.

Romantisch Behang

Wie een romantisch interieur heeft, houdt van zachte pasteltinten, brocante spiegels en fleurige patronen. In deze stijl past het behang van Studio Ditte helemaal. Neem bijvoorbeeld het Studio Ditte Porselein behang met kleurrijke schotels of het Studio Ditte Knopen behang.

Design behang voor een boost van je interieur - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Studio Ditte Porselein behang €135,-
2. Studio Ditte Knopen behang €135,-
3. Ferm Living Fairy Flower wit behang €65,-
4. Ferm Living In the rain behang €65,-
5. Ferm Living Harlequin behang €80,-
6. Ferm Living Wild Flower brons behang €65,-.

Modern behang

Een modern interieur heeft veel felle kleuren gecombineerd met grijs/zwart en wit. Het is allemaal erg rechttoe rechtaan. Materiaalsoorten die je in dit interieur tegenkomt zijn metaal, staal gecombineerd met synthetische, 'nieuwe' stoffen. Het is lastiger om voor dit interieur het juiste behang te noemen, aangezien het al snel te veel wordt. Toch kan bijvoorbeeld het Ferm Living Remix behang of het Ferm Living Squares zilver behang dit interieur een boost geven.

Design behang voor een boost van je interieur - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Ferm Living Remix behang €65,-
2. Ferm Living Squares zilver behang €65,-
3. Ferm Living Walldots grijs behang €65,-
4. Ferm Living Walldots off-white behang €65,-.

Nieuw-klassiek behang

Nieuw-klassiek is een klassiek interieur met moderne afwerkingen. Dus glanzende vazen en lampen komen veel voor in dit interieur. Zwart en wit gecombineerd met een intense, eventueel warme kleur. Er zijn dan ook een aantal behangsoorten die perfect in dit interieur passen.

Design behang voor een boost van je interieur - Flinders - Design voor ieder interieur

Foto:
1. Ferm Living Vertigo behang €80,-
2. Ferm Living Family Tree zilver behang €65,-
3. Ferm Living Tree Bomb goud behang €65,-
4. Ferm Living Wilderness goud behang €65,-
5. Ferm Living Wilderness zwart behang €65,-.

Het behang van Ferm Living is zogenaamd WallSmart behang. Dit heeft een aantal voordelen:

- Je hebt geen plaktafel nodig, dus zeer eenvoudig te verwerken
- Bij WallSmart wordt de muur ingesmeerd met behangplaksel i.p.v. het behang
- WallSmart is sterker dan normaal papier behang WallSmart is milieuvriendelijk aangezien het biologisch afbreekbaar is.
- WallSmart is na gebruik (bij gebruik van perfax roze voor vlies behangplaksel) baan voor baan droog van de muur te verwijderen.

Heb je vragen over soorten behang of vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op via 020 – 30 30 630 of mail ons: info@flinders.nl.

Lieve Gorter

Over de auteur

Lieve Gorter

Lieve schrijft artikelen voor het Flinders Magazine. Van achtergrondverhalen over design tot de nieuwste trends, Lieve houdt je op de hoogte. Daarnaast ondersteunt ze Hiske bij de content van de website.