Een hotel chique interieur? Zo creëer je 'm

Op gepost door Renée IJzerman in Indeling en styling

Een hotel chique interieur ademt - zoals de naam misschien al zegt - een luxueuze en sfeervolle look. Zo luxe dat het net lijkt alsof je in een hotel bent, maar dan gewoon in je eigen huis. De chique materialen als velours, marmer en goud horen daar absoluut bij. Je mixt dat perfect met diepe kleuren en donker hout. Dompel jij je woning ook graag onder in deze hotel chique woonstijl?

inspiratiefoto met
inspiratiefoto met
inspiratiefoto met

Hoe creëer je een hotel chique woonkamer?

In een hotel chique woonkamer is het van groot belang om zowel sfeer als warmte neer te zetten. Dat doe je in een handomdraai met bijvoorbeeld kandelaars en geurkaarsen die er ultra chic uitzien. Aaibare stoffen zorgen bij uitstek voor warmte. Naast velours lukt dat met bouclé en teddy. Combineer dat gerust met marmer, goud en walnoothout. Et voilà, je waant je in een gevoel van luxe.

Welke kleuren passen bij de woonstijl hotel chique?

De kleuren die bij de woonstijl hotel chique passen hebben opvallend diepe tonen. Je kunt denken aan petrolblauw, donkergroen en bordeauxrood. De kleur goud voert de absolute boventoon in deze stijl en komt terug in bijvoorbeeld kandelaars, tafellampen en behang. Wil je het visueel nog aantrekkelijker maken? Combineer dan diverse kleuren met uiteenlopende materialen. Of laat één kleur spreken met een ton-sur-ton palet.

inspiratiefoto met

8 x Hotel chique behang

Behang mag eigenlijk niet ontbreken in een hotel chique interieur. Je versterkt niet alleen het luxe gevoel, maar maakt ook eenvoudig een prachtig statement. Naast behang kun je het ook net wat anders aanpakken met een behangcirkel of behangpaneel. Ga jij voor behangcirkel met een marmeren uitstraling of juist een behangpaneel met een overweldigende hoeveelheid bloemen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je een hotel chique interieur creëert? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.