Naar boven

Pareltjes op een prominente plek

Op gepost door Kiki Bosch in Indeling & Styling

Even voorstellen: Kiki Bosch. Kiki is 28 jaar en van jongs af aan al geinteresseerd in wonen en design. Sinds vorige zomer heeft zij een eigen appartement samen met haar vriend en kan ze helemaal losgaan in haar eigen interieur. Kiki verzint elke week één of meerdere woonprojecten waar ze mee aan de slag gaat, zoals het vinden van de perfecte poef of een zelfgemaakt accessoire. Daarnaast is ze fan van yoga, natuurlijke voeding en reizen. Vanaf vandaag schrijft Kiki elke maand voor Flinders Magazine. Enjoy!

Houd je net als ik van reizen? Dan is de kans groot dat je vaak iets moois mee naar huis neemt ter herinnering aan die ene reis of unieke plek. Dit zijn spullen waar je veel waarde aan hecht omdat er een verhaal achter zit. Dit geldt ook voor spullen die je van vroeger nog hebt. Een mooi beeldje, sieraad, boek of opbergkistje. Deze ‘pareltjes’ verdienen het om een mooie plek in huis te krijgen. Zelf heb ik een aantal van dit soort objecten; één van mijn eerste paar schoentjes bijvoorbeeld, schelpen uit Azië en foto’s van een lieve opa. Ik vind het leuk om deze spullen op een prominente plek in huis te hebben omdat ze je huis persoonlijk en sfeervol maken. Maar hoe berg je deze spullen op? Ik geef je een aantal tips om je pareltjes mooi op te bergen en ze extra in de spotlight te zetten. 

Sfeerbeeld
Beeld Ook jouw souvenirs verdienen een eigen kast.

Vitrinekasten

Ik ben groot fan van grote vitrinekasten. Doordat vitrinekasten vaak glazen deuren en plankjes hebben, kun je echt een ‘museum’ gevoel creëren en zo’n kast is dan een waar pronkstuk in je huis. Heb je niet zoveel ruimte, of wil je alleen maar je mooiste spullen opbergen, dan is de House Doctor DOC vitrinekast perfect. 

House Doctor DOC vitrinekast

Beeld Show je mooiste pareltjes op de bovenste planken van deze kast van House Doctor. Hij mag dan het uiterlijk van een klassiek dokterskabinet hebben; de DOC kast is prima te gebruiken als vitrine- of boekenkast. 

Stellingkasten

Wil je meer opbergen dan alleen je mooiste souvenirs en wil je juist minder een ‘museum’-gevoel creëren, dan kun je beter voor een stellingkast kiezen. Stellingkasten zijn stoer en je krijgt al snel een ongedwongen sfeer omdat je meer kunt ‘spelen’ met spullen. Je favoriete boeken en tijdschriften kun je bijvoorbeeld mixen met je mooiste spullen. Ook leuk: maak je stellingkast extra persoonlijk door deze een andere kleur te sprayen! 

Stekllingkast
Beeld In een stellingkast kun je veel spullen kwijt zonder dat het er rommelig uitziet. 

Stellingkast
Beeld Een houten stellingkast leent zich perfect om een ander kleurtje te geven wanneer je daar behoefte aan hebt.

Een van mijn eigen favorieten is de Steelwood Shelving System stellingkast van Magis die uit verschillende modules bestaat. Ideaal, want zo kun je zelf beslissen hoe groot of klein je stellingkast moet worden. Handig ook voor als je ooit gaat verhuizen, of meer mooie souvenirs verzameld tijdens nieuwe reizen, dan kun je de kast gemakkelijk uitbreiden met één of meerdere modules.

Magis Steelwood Shelving System stellingkast
Beeld De Magis Steelwood Shelving System stellingkast kun je helemaal naar eigen wens samenstellen.

Verlichting

Wil je je mooiste spullen extra in de spotlight zetten? Dan is goede verlichting natuurlijk essentieel. Klemlampen zijn ideaal voor een stellingkast, want er komt geen boormachine aan te pas en de kap kun je omhoog of omlaag richten. 

Klemlampen
Beeld Met een klemlamp of klemspot zet je je mooiste spullen extra in de spotlight.

Artemide Tolomeo Micro tafellamp
Beeld Artemide heeft prachtige lampen; strak en stijlvol die in bijna elk interieur wel passen. De Tolomeo Micro tafellamp met tafelklem mag dan ook eigenlijk niet ontbreken aan je stellingkast. 

House Doctor Basic klemlamp
Beeld Ook voor de basic-liefhebbers is er genoeg leuks op het gebied van klemlampen, zoals deze House Doctor Basic klemlamp.

Accessoires

En als je dan toch bezig bent met het inrichten van een mooie kast, trakteer jezelf dan eens op een nieuw woonaccessoire (of meerdere!) die je kunt toevoegen aan je persoonlijke verzameling. Zoals deze vogeltjes van Normann Copenhagen, een waar kunstwerkje dat zeker op veel complimentjes kan rekenen. Of wat denk je van dit grappige opbergbakje van Areaware?

Woonaccessoires
Beeld Links: Areaware Animal Box Lama opberger. Rechts: Normann Copenhagen Shorebird kunst (small).

Ben je het met mij eens dat jouw pareltjes een prominente plek in huis verdienen? Probeer dan eens één van bovenstaande tips en ontdek hoe souvenirs en kunst je huis nog sfeervoller maken. 

Kiki Bosch

Over de auteur

Kiki Bosch

Kiki is gefascineerd door design. Van zelfgemaakte meubels tot de perfecte poef: haar inspiratie deelt ze iedere maand in de Adviesmodule. Daarnaast blogt ze op Prettyhealthythings.nl over yoga, beauty en natuurlijke voeding.