Naar boven

Samenwonen, en dan?

Op gepost door Merel Kosters in Indeling & Styling

Nieuw in Flinders Magazine: een maandelijkse post van lifestyle-blogger Merel! Merel is een 24-jarige studente kunstgeschiedenis en woont samen met haar grote liefde Luuk in Utrecht. Voor haar blog Merely Merel schrijft ze dagelijks over mode, design en interieur. Vandaag geeft Merel je tips over het samenvoegen van twee interieurs. Want je gaat samenwonen, en dan?

Het is eindelijk zover, je gaat samenwonen met de liefde van je leven! Het idee dat je je 'hebben en houwen' vanaf nu officieel met je partner gaat delen, is natuurlijk erg romantisch. Maar iedereen die een tijd op zichzelf gewoond heeft, weet dat het in de praktijk best moeilijk is je eigen stekkie op te geven. Zeker als jullie smaak op het gebied van inrichting van elkaar verschilt, kan het erg lastig om zijn twee interieurs naar ieders tevredenheid samen te voegen! In dit artikel geef ik je enkele tips om snel en gemakkelijk een gedeeld ‘thuis’ te creëren. 

Sfeerbeeld samenwonen
Beeld Als je gaat samenwonen, kan het nog best lastig zijn om het eens te worden over kleurgebruik in huis.

Slim kiezen

Grote meubels uit de woonkamer, zoals banken, tafels en stoelen, hebben jullie waarschijnlijk in tweevoud. Het is dan altijd lastig om samen te beslissen welke dingen weggaan en welke blijven. Probeer zodanig te selecteren dat de meubels die blijven qua stijl zo goed mogelijk bij elkaar passen. Kies desnoods één meubelstuk uit om opnieuw aan te schaffen. Dit kan de perfecte aansluiting zijn tussen twee interieurstijlen en geeft jullie bovendien iets dat echt van jullie samen is. Kies hiervoor een meubelstuk dat veel (samen) gebruikt gaat worden, zoals een bank. Een slimme keus is de Mags Soft-bank van Hay. Deze bank is volledig 'modulair', wat betekent dat 'ie uit allemaal losse delen bestaat. Bovendien is de Mags Soft-bank beschikbaar in een verscheidenheid aan stoffen en kleuren. Een ideale bank om helemaal aan jullie wensen aan te passen!

Hay Mags Soft bank
Beeld De Hay Mags Soft-bank kan aan elk interieur aangepast worden.

Voor ieder wat wils

Is de smaak van je partner zo anders dan de jouwe dat jullie het maar niet eens kunnen worden? Geen paniek, het is in sommige gevallen ook heel goed mogelijk stijlen te combineren, bijvoorbeeld bij het selecteren van eettafelstoelen. Kies verschillende, maar dan wel van eenzelfde serie of in dezelfde kleur, zo verkrijg je diversiteit zonder dat het geheel er rommelig uitziet. De modellen van Hay zijn bijvoorbeeld erg geschikt om met elkaar te combineren.

Hay Eetkamerstoelen

Beeld Eetkamerstoelen van Hay. Van links naar rechts en van boven naar beneden zie je de volgende modellen: J110, AAC12, J104AAC16, J77 en J107.

It’s all in the details

In de verhuizing gaat waarschijnlijk al genoeg geld zitten, dus wellicht is er geen groot budget voor nieuwe aankopen. Vergeet dan de kracht van accessoires niet! Hiermee creëer je gemakkelijk eenheid in een interieur van jullie samen. Kies een bepaalde stijl of kleur waar je nieuwe accessoires bij zoekt en wees consequent. Om ervoor te zorgen dat deze accessoires nog lang mee kunnen en ook goed bij een toekomstig interieur passen (een huis is nooit af!), kies je neutrale en tijdloze items. Denk hierbij aan grijze of witte items met een strakke vormgeving. Dat ook dit soort basics een persoonlijke uitstraling kunnen hebben, bewijzen de marmeren wandklok van Menu en het grijze dekbedovertrek van Snurk. Of wat dacht je van de bijzondere Muuto-hanglamp en de witte kandelaar van hetzelfde designlabel? Allevier de accessoires zijn klassiek van vorm en rustig qua kleur, maar hebben toch een moderne uitstraling.

Woonaccessoires bij Flinders
Beeld Van links naar rechts en van boven naar beneden: Menu Wandklok Marmer klokSnurk Twirre Flanel dekbedovertrek, Muuto Under the Bell hanglamp en Muuto Raw kandelaar.

Genieten maar!

En als alle verhuisdozen dan eindelijk zijn uitgepakt en jullie uitgeblust op de (nieuwe?) bank ploffen, mogen een goed glas wijn en een schaaltje nootjes natuurlijk niet ontbreken. Investeer in mooi servies, zoals dat van Royal VKB of Areaware voor net dat beetje extra luxegevoel in huis.

Royal VKB en Areaware

Beeld Genieten in stijl met de Royal VKB French Decanter Decanteerkaraf met vier glazen en de Areaware Peanut Bowl schaal.

En ze leefden nog lang, gelukkig en stijlvol samen!

Merel Kosters

Over de auteur

Merel Kosters

Merel is student en personal style blogger op Merely-Merel.nl. Ze houdt zich vooral bezig met mode, design en interieur. Voor de Adviesmodule schrijft ze over woontrends en geeft ze fijne interieurtips, altijd voorzien van een portie inspiratie!