Naar boven

Stijladvies voor jouw interieur

Op gepost door Hiske Teerling in Indeling & Styling

De één houdt van frutsels en tierelantijnen, de ander meer van strak en sober. Het eerste is daarbij niet per se beter dan het tweede en andersom: het is maar net wat jouw smaak is en waar jij je het meest prettig bij voelt. Meer belangrijk is dat je wel consequent bent in de inrichting en het kiezen van een bepaalde stijl. In mijn huis vind je bijvoorbeeld strakke lijnen en sobere kleuren terug. En hoewel ik vaak sta te kwijlen voor de etalage van de Riviera de Maison: laat ik de (meeste; niet alles natuurlijk :-)) producten liggen om een style clash te vermijden. Als je alles koopt wat je mooi vindt, is de kans groot dat je op een gegeven moment een huis vol stuk voor stuk mooie items hebt staan, zonder dat deze echt met elkaar samenhangen.

Landelijk wonen

Foto: Landelijk wonen

Om het beestje ('de beestjes' in dit geval) een naam te kunnen geven, zijn er een aantal basisstijlen gedefinieerd. De drie belangrijkste interieurstijlen zijn: landelijk, klassiek en modern. Elke interieurstijl heeft zijn eigen kenmerken en karakteristieken. Zo is de landelijke stijl oorspronkelijk een afspiegeling van het boerenbestaan. De materialen zijn natuurlijk (denk: hout, steen, linnen en katoen) en de kleuren sober (wit- en aardetinten). De accessoires – grote leefkussens en plaids - zorgen voor leefbaarheid en sfeer.

Klassieke woonstijl

Foto: De klassieke woonstijl

Bij de klassieke stijl staan sierlijke meubelen centraal die gepaard gaan met veel detaillering. Hou je meer van rechttoe rechtaan, dan is de meer sobere moderne basisstijl een goede keuze voor jouw interieur.

De moderne basisstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen

Foto: De moderne basisstijl wordt gekenmerkt door strakke lijnen.

Binnen deze stijlen kun je best variëren. Dat kan zelfs een leuke en spannende twist aan je interieur geven. Zo kun je een strak interieur best verrijken met een antieke kast. Let op; voor het mixen van deze stijlen is wel enige kennis nodig en voorzichtigheid geboden. Je wilt een rommelige en onsamenhangende ruimte namelijk vermijden. Maar zoals ik aan het begin al zei: het is maar net waar jij je prettig bij voelt! 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over stijladvies voor jouw interieur? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09.00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Hiske Teerling

Over de auteur

Hiske Teerling

Hiske Teerling is werkzaam bij Flinders. In de functie van content manager bezoekt zij de hipste beurzen en events, vraagt designlabels het hemd van het lijf en speurt de wereld van design af naar gloednieuwe producten en trends.