Naar boven

Stylingtips voor een mooie en persoonlijke slaapkamer

Op gepost door Anne-Margot Weel in Indeling & Styling

Flinders lanceert een nieuwe ruimte: de slaapkamer. Blogger Anne-Margot Weel geeft aan de hand van voorbeelden tips om je slaapkamer stijlvol en persoonlijk in te richten.

Deze maand staat bij Flinders de slaapkamer centraal: een plek waar iedereen zeker een derde van zijn leven doorbrengt. Dat klinkt als veel, maar er zijn dagen dat ik geen genoeg kan krijgen van deze kamer. Hoog tijd dus om deze belangrijke ruimte eens uit te lichten.

Slaapkamer

Foto 1 Witte, lichte slaapkamer met blauwe accenten.

Persoonlijkheid

Allereerst bestaat er in mijn ogen niks vreselijkers dan een te gestijlde slaapkamer waarin alles bij elkaar past. Het is juist leuk als deze persoonlijke ruimte ook daadwerkelijk persoonlijkheid uitademt. Probeer jouw kamer dus te voorzien van spullen of kleuren die jij mooi vindt en waar jij je goed bij voelt. Hierbij valt te denken aan schilderijen, een leuk stoeltje, mooi beddengoed of moderne lamp; voor iedereen is dit verschillend (zie bijvoorbeeld foto 2 en 3).

Slaapkamer

Foto 2 Slaapkamer met fotolijstjes en lederen stoel.

Slaapkamer

Foto 3 Slaapkamer met persoonlijke accessoires.

Licht

Natuurlijk: licht in de slaapkamer is prachtig, maar voor de donkere avonden is verlichting ook erg belangrijk. Hiermee maak of breek je echt de sfeer in een ruimte, zeker in het geval van de slaapkamer. Wederom kun je hiermee alle kanten op, belangrijk is vooral dat het licht meer als sfeerlicht dient, en niet direct de hele kamer in de spotlight zet. Foto 4 is een voorbeeld van een speelse lamp die vooral veel karakter heeft; foto 5 is een mooie wandlamp die sfeer in je slaapkamer brengt.

Slaapkamer

Foto 4 Speelse lamp van Moooi: de Moooi Rabbit tafellamp.

Slaapkamer

Foto 5 Sfeervolle wandlamp van Tom Dixon: de Tom Dixon Base wandlamp.

Slaapkamer

Foto 6 Donkere slaapkamer met grote kroonluchter.

Nachtkastjes

Nachtkastjes zijn er niet alleen te vinden in veel mooie uitvoeringen; ze zijn ook nog eens heel handig. De laatste tijd ben ik fan van plexiglas, zie foto 7, en ook van het gebruik van spiegelglas (foto 8). Zo’n spiegelkastje is speels en reflecteert licht en kleur, en is zowel modern als romantisch te noemen.

Slaapkamer

Foto 7 Nachttafeltje van plexiglas van Kartell: de Kartell Jolly bijzettafel.

Slaapkamer

Foto 8 Slaapkamer met nachtkastje van spiegelglas.

De vloer

Is het niet heerlijk om een zacht kleed onder je blote voeten te voelen wanneer je uit bed stapt? Een hoogpolig tapijt kan, maar ik vind zelf parket met een (donzig) kleedje een betere optie (zie foto 10). Parket oogt fris en ruim, en geeft een chique uitstraling aan je interieur.

Slaapkamer 

Foto 9 Slaapkamervloer van parket met een donzig kleedje.

De muur

Mits goed uitgevoerd, kunnen de meeste kleuren heel mooi uitvallen in de slaapkamer. Enige advies wat ik zou willen geven is om niet te veel verschillende kleuren door elkaar heen te gebruiken. Kies je voor een uitgesproken kleur, hou je dan hierbij en voeg geen contrasterende kleuren toe. Het is beter kleur toe te voegen in accessoires (denk: kussens, kleedje, stoeltje, beddengoed, etc.). Een andere optie is behang, hiervoor geldt weer: hou het bij een soort print en/of kleur (foto 10).

Slaapkamer

Foto 10 Slaapkamer met bijzonder behang en koffers als nachtkastje.

Slaapkamer

Foto 11 Slaapkamer met opvallende kleuraccenten.

Beddengoed en kussens

Krakend vers wit beddengoed is altijd goed. Maar daarnaast zijn er tegenwoordig zoveel leuke varianten te vinden (zie bijvoorbeeld foto 12). Belangrijk is vooral dat het lekker zacht is en ademt. Donkergekleurd beddengoed zou ik niet aanraden: kies liever voor een basis van wit of gebroken wit met strepen, omlijning, een patroon of print. Om het af te maken raad ik een mooie sprei aan over het voeteneind (bijvoorbeeld foto 13). Ik zie vaak compleet opgemaakte bedden met wel vier rijen met kussens; misschien ziet het er leuk uit maar het is totaal onpraktisch. Ga maar eens na hoeveel tijd je kwijt bent met het iedere dag opmaken en afhalen van die kussens. Begrijp me niet verkeerd: kussens zijn een must voor een mooi opgemaakt bed, maar sla niet door. Kleurige kussens zijn een geweldig accessoire (foto 14) en fleuren de hele slaapkamer op.

Slaapkamer

Foto 12 Slaapkamer met bordeauxrode muur en kleurig beddengoed.

Slaapkamer

Foto 13 Slaapkamer met opvallend kleurgebruik en mooie sprei.

Slaapkamer

Foto 14 Slaapkamer met kleurige kussens.

Veel success met het stylen en inrichten van jouw slaapkamer!

 

Anne-Margot Weel heeft een passie voor inrichten en het creëren van een fijne omgeving. Met haar tips geeft ze je inspiratie, en waar mogelijk een andere kijk op verschillende ruimtes in je huis. Meer advies van Anne-Margot vind je op haar website Time to Turn the Table.


Anne-Margot Weel

Over de auteur

Anne-Margot Weel

Anne-Margot Weel woont in Barcelona en volgt de internationale woontrends op de voet. Ze schrijft over het creatief inrichten van verschillende ruimtes in huis. Meer advies en inspiratie vind je op haar blog Time to Turn the Table.