Naar boven

Werkpaard of luxepaard? Zo creëer je de ideale werkkamer

Op gepost door Anne-Margot Weel in Indeling & Styling

De inrichting van een werkkamer biedt altijd een uitdaging. Want: hoe zorg je ervoor dat jouw werkruimte vol kantoorartikelen, papier, apparatuur en kabels er nog een beetje ‘leuk’ en zo mogelijk stijlvol uitziet? Hopelijk inspireren en helpen onderstaande tips en foto’s jou bij het creëren van een zowel functionele als aantrekkelijke werkkamer!

Verlichting

Mijn ideale werkkamer is zo ingericht dat je gedurende de dag nauwelijks je plek hoef te verlaten. Voldoende licht (zowel natuurlijk als kunstmatig) en ruimte zijn basisvoorwaarden. Het is niet alleen bewezen slecht voor de ogen om bij weinig licht te werken, het is ook vaak ongezellig om in het donker te zitten of juist onder tl-licht. Kies voor een leuke bureaulamp met een sterke lamp en draai je rug niet naar het raam. Het is prettig om vanaf je werkplek een soort uitzicht te hebben (in de vorm van een raam, in de richting van de rest van de kamer of kijkend naar een kunstwerk).

Werkkamer zachte tinten

Foto 1 Ruime werkkamer met zachte tinten en mooie muurdecoratie.

Werkkamer licht en hoog

Foto 2 Lichte en hoge werkkamer met houten bureau met stalen poten.

Werkkamer licht en vrolijk

Foto 3 Een licht en vrolijk bureautje met leuke kaarten en foto's op een prikbord.

Opbergruimte

Wat ook niet mag ontbreken in mijn perfecte werkkamer zijn handige opbergoplossingen. Stijlvolle dozen bieden de uitgelezen mogelijkheid om alle accessoires in op te bergen zoals schrijfgerei, kabels, usb sticks en andere kantoorartikelen. Naast praktisch en ordelijk ook nog eens leuk om naar te kijken. Kies in plaats van saaie ordners voor kleurige exemplaren en leuk die saaie boekenkast op door de boeken af te wisselen met persoonlijke spulletjes.

Werkkamer optimale ruimtebenutting

Foto 4 Slimme werkhoek in ogenschijnlijk kleine ruimte.

Groen en leven

Kleed je bureau aan met een bonsai boompje of verse bloemen, om wat groen en leven toe te voegen aan het geheel.

Werkkamer met groene accenten

Foto 5 Frisse werkkamer met groene accenten.

Comfortabel en presentabel

Het meest belangrijk van alles is om een comfortabele sfeer te creëren - of je werkruimte nu groot is of juist klein, een aparte kamer is of de hoek van de woonkamer in beslag neemt. Een ruimte waar je je kunt concentreren en op je gemak voelt. Maak de ruimte eigen door deze aan te kleden met wat foto’s, verzamelde objecten en je favoriete boeken. Zorg dat jouw werkruimte altijd presentabel is, het is een weerspiegeling van jouw manier van werken en een visitekaartje voor eventuele klanten of werkrelaties.

Werkkamer antiek

Foto 6 Leren bureaustoel met grote antieke plattegrond aan de muur. 

Werkkamer vrouwelijk

Foto 7 Vrouwelijke werkkamer met groot kunstwerk en gestreept vloerkleed.

Werkkamer donker en spannend

Foto 8 Spannende werkhoek met donkere muur en accenten.

Een paar favorieten

Een paar van mijn favoriete werkruimtes zie je hier. De mix van hout en glas op foto 9, de grote eye-catcher lijst met tekst (foto 10) en het geweldige roze bureautje op foto 11 behoren tot een paar van mijn favorieten! Voor meer interieurinspiratie en ideeën voor jouw huis nodig ik je graag uit een kijkje te nemen op mijn website Timetoturnthetable.com. Veel plezier en succes!

Werkamer met bijzondere materialen

Foto 9 Een niet ideaal maar wel erg inspirerend bureau, mooie combinatie van hout en glas.

Werkkamer mannenkantoor

Foto 10 Prachtig, donker 'mannenkantoor' met grote lijst met tekst.

Werkkamer glazen bureau

Foto 11 Een van mijn persoonlijke must-haves: een glazen bureau met dunne, roze poten.

 

Anne-Margot Weel heeft een passie voor inrichten en het creëren van een fijne omgeving. Met haar tips geeft ze je inspiratie, en waar mogelijk een andere kijk op verschillende ruimtes in je huis. Meer advies van Anne-Margot vind je op haar website Time to Turn the Table.

Anne-Margot Weel

Over de auteur

Anne-Margot Weel

Anne-Margot Weel woont in Barcelona en volgt de internationale woontrends op de voet. Ze schrijft over het creatief inrichten van verschillende ruimtes in huis. Meer advies en inspiratie vind je op haar blog Time to Turn the Table.