Naar boven

Zo realiseer je je droominterieur

Op gepost door Renée IJzerman in Indeling & Styling

Een andere woonstijl, een extra kleur of een nieuwe eetkamerinrichting? Je woning naar je zin inrichten is niet altijd even makkelijk. We laten je stapsgewijs zien hoe je je droominterieur realiseert en welke rol onze interieuradviseurs daarin kunnen spelen.

Stap 1: woonwensen in kaart brengen

Jouw dromen en wensen zijn het uitgangspunt voor jouw woning en ons (interieur)advies. Via het aanvraagformulier op onze website maak je vrijblijvend een afspraak. Er worden onder andere vragen gesteld over sfeer, meubels en kleuren. Daarnaast kun je ook een plattegrond en eventuele foto’s van de ruimte opsturen. Op deze manier hebben we al enig beeld van jouw woonwensen en de ruimte(s) die je in een nieuw jasje wilt steken. We nemen naar aanleiding van je aanvraag contact met je op voor een afspraak zodat we dit verder met je kunnen bespreken.

Beeld Door een plattegrond in te tekenen, krijg je een duidelijk beeld van wat waar gaat komen in de nieuwe inrichting van je woning. 

Stap 2: moodboard maken

In onze woonwinkel in Zaandam maken we graag persoonlijk met elkaar kennis. Niet alleen leren we elkaar kennen, maar je kunt ook veel designmeubels in een gestylede setting bekijken voor nog meer inspiratie. Om je woonwensen visueel te maken en alle mogelijkheden te laten leven, maken we gebruik van een moodboard. Het totaalplaatje van stijl, kleur, materiaal en vorm is een goed startpunt van het advies. Je kunt ook zelf nadenken over deze elementen, een stel van je favoriete woontijdschriften erbij pakken en een moodboard vormgeven door alles erop te plakken wat je mooi vindt. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat je mooi vindt en waar je op moet letten bij het realiseren van je droominterieur. 

Stap 3: inrichtingsvoorstel realiseren 

Om een idee te krijgen van de verhoudingen en mogelijkheden kunnen we in de vorm van een schets (op schaal) een nieuwe indeling of een lichtplan maken. Dit doen we op basis van de afmetingen van je huis en de verschillende ruimtes die je daar vindt. Het kan ook om een combinatie van deze elementen gaan waarin we materiaal en kleur altijd meenemen. Je kunt ook voor jezelf een plattegrond maken van de ruimtes die je in je woning wilt (laten) aanpassen zodat je weet hoeveel ruimte er is en beter zicht krijgt in de mogelijkheden die je hebt. 

Beeld Kies voor een aantal kleuren die je mooi vindt en goed bij elkaar passen. Deze laat je terugkomen in verschillende elementen in je interieur om zo tot één geheel te komen. 

Stap 4: productsuggesties verzamelen

Flinders heeft een ruim assortiment van 150 internationale designmerken. De keuze is enorm. Je vindt online een groot aanbod van meer dan 36.000 producten in de vorm van verlichting, meubels, accessoires en alles voor je ramen, vloeren en muren. In de winkel hebben we er een selectie van gemaakt die meerdere keren per jaar wisselt. Zo blijf je geïnspireerd. Onze interieuradviseurs zijn professionals die veel kennis hebben van zowel de meubels die in de woonwinkel staan als de meubels die je in onze webwinkel vindt. Hierdoor is ieder advies uniek en verrassend en past volledig bij het realiseren van jouw droominterieur. 

Wanneer je na je aankoop nog vragen over onderhoud, aanvullende styling of inrichtingsadvies nodig hebt, staan onze adviseurs altijd voor je klaar. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over vrijblijvend interieuradvies bij Flinders.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het realiseren van je droominterieur? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.