Haal de natuur naar binnen

Op gepost door Renée IJzerman in Instructies & Tips

Zodra het lekker weer is, brengen we het liefst eindeloos veel tijd buiten door. Ben je niet in het bezit van een tuin of haal je graag dat fijne buitengevoel naar binnen? We laten je zien hoe je interieur één wordt met de natuur. Met deze vier tips van Flinders haal je eenvoudig de natuur naar binnen. 

Tip 1: (Kunst)planten en bloemen in de hoofdrol

Planten brengen een ontspannen sfeer aan in huis, maken je elke dag blij en zuiveren de lucht. Zo bevind je je dagelijks in een aangename, frisse omgeving. Je speelt hier perfect op in door een of meer van je lievelingsplanten toe te voegen. Met verse bloemen in contrasterende vormen, kleuren en afmetingen creëer je een natuurlijk statement. Heb je geen groene vingers? Kunstplanten vergen geen onderhoud, zijn nauwelijks van echt te onderscheiden en maken je interieur direct sfeervol.

Door te spelen met verschillende natuurlijke elementen in een ruimte, breng je het fijne buitengevoel ook naar binnen.

Beeld Door te spelen met verschillende natuurlijke elementen in een ruimte, breng je het fijne buitengevoel ook naar binnen.

Tip 2: Design in de vorm van dieren

Kies voor een gezellige beestenboel in je woning door een mix van dieren toe te passen. Een hanglamp in de vorm van een aap, een stoel die je doet denken aan een olifant of een knuffelkonijn waar een kind mee kan spelen. Door voor verschillende dieren in uiteenlopende kleuren en materialen te gaan, creëer je een verrassend interieur.

Voeg design in de vorm van dieren toe om het natuurlijke plaatje in je interieur compleet te maken.

Beeld Voeg design in de vorm van dieren toe om het natuurlijke plaatje in je interieur compleet te maken. Dit kan bijvoorbeeld met een houten kinderstoel in de vorm van een olifant waar een kind gegarandeerd blij van wordt. 

Tip 3: Behang met natuurlijke motieven

Voorzie een wand in je woning van behang met een print die je doet denken aan de natuur. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, planten of dieren. Door voor behang te kiezen met zo’n trendy print of een combinatie hierin is de kans groot dat je het gevoel krijgt alsof je je middenin de natuur begeeft. Pak je het liever wat kleiner aan? Kies dan voor wanddecoratie die een deel van je wand op een natuurlijke wijze aanvult.

Door te kiezen voor wanddecoratie in de vorm van behangcirkels voeg je op een subtiele wijze een natuurlijk element toe aan een ruimte. De behangcirkels van KEK Amsterdam vind je bijvoorbeeld met tropische landschappen, kleurrijke bloemen of goudvissen.

Beeld Door te kiezen voor wanddecoratie in de vorm van behangcirkels voeg je op een subtiele wijze een natuurlijk element toe aan een ruimte. De behangcirkels van KEK Amsterdam vind je bijvoorbeeld met tropische landschappen, kleurrijke bloemen of grijsblauwe wolken.

Tip 4: Kozijnen in een donker jasje

Geef de kozijnen in je woning een donkere kleur die past bij de stijl van je interieur. Vooral wanneer het ’s avonds donker wordt, vallen de kozijnen en ramen optisch weg en is je tuin zo een verlengde van je woning. Door kleuren, materialen en vormen uit je interieur terug te laten komen in je tuin, zijn binnen en buiten een geheel. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je je interieur een wordt met de natuur?  Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.