Naar boven

Zo maak je een moodboard

Op gepost door Anne Fleur van Otterloo in Instructies & Tips

Ga je binnenkort verhuizen? Of wil je graag je hele interieur vernieuwen? Dan is het tijd om heel wat keuzes te gaan maken voor je inrichting. Met een moodboard maak je het jezelf een stuk makkelijker. Door afbeeldingen van dingen die jij mooi vindt in een collage te zetten, kom je erachter welk beeld je voor ogen hebt met het inrichten van je huis. Maar hoe kun je nou zelf zo’n moodboard maken? 

#1 Knippen & plakken

Pak een vel papier of stuk karton. Scheur dan mooie afbeeldingen uit tijdschriften, print foto’s uit of verzamel stukjes stof. Zorg ervoor dat alles wat je uitkiest in zekere zin bij elkaar past (bijvoorbeeld in kleurgebruik of vormgeving). Probeer dan alles wat je hebt verzameld goed te sorteren, zodat er geen grote wirwar aan beelden ontstaat. Leg vervolgens je definitieve selectie neer in een compositie waarbij elk gebruikte detail tot zijn recht komt. Tot slot: plakken maar!

#2 Virtueel moodboard

Maak je liever je handen niet vies? Dan kan je ook een moodboard op de computer maken. Maak bijvoorbeeld een Pinterest-account aan en pin daar alle afbeeldingen die jij mooi vindt in één map. Speel met alle pins tot je een mooi geheel hebt. Een moodboard is ook te maken met Photoshop of een ander (bewerk)programma. Dus als je daar handig mee bent, is dat ook nog een optie. Ook kun je bij Flinders een lijst aanmaken met je favoriete producten. Ideaal dus als moodboard!

Een moodboard via Pinterest (links) of Photoshop (rechts)Beeld Een moodboard via Pinterest (links) of Photoshop (rechts).

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het maken van een moodboard? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Anne Fleur van Otterloo

Over de auteur

Anne Fleur van Otterloo

Anne Fleur loopt stage op de marketingafdeling van Flinders. Zij verdiept zich in de adviesmodule en zoekt alle handige tips & tricks voor je uit.