Impressie Interieur 2010 in Kortrijk

On posted by Hiske Teerling in Interieurtrends

Van 40.000 m2 aan design gaat ons hart sneller kloppen. En dat gebeurde dus ook tijdens ons bezoek aan de beurs Interieur 2010 in Kortrijk. Meer dan 250 exposanten, jonge ontwerpers en talenten van over de hele wereld verzamelden zich hier acht dagen lang. De perfecte plek om de laatste ontwikkelingen op het gebied van design te ontdekken. Hier een impressie van Interieur 2010!

F1 McLaren bij Established & Sons

Established and Sons Interieur 2010

Bij binnenkomst van de beurs springt het project van het Britse meubelmerk Established & Sons meteen in het oog. Een 300 kg zware F1 McLaren rust op een tafelblad van amper 2 mm dik. Ontwerpers John Barnard en Terence Woodgate illustreren zo de ondraaglijke lichtheid en schoonheid van composieten.

Expositie bij de buren

Wat is leuker dan lekker gluren bij de buren? Het kon vrijuit bij de tentoonstelling Voisins/Voisines - Nachbar/Nachbarin - Buurman/Buurvrouw. De Design Biënnale Interieur 2010 wil met deze expositie tonen dat onze omringende landen de laatste jaren veel inspanningen hebben gedaan om hun eigen design breder uit te dragen. Centraal bij de ontwerpen staan energiezuinigheid, nieuwe materialen en een vleugje humor.

Bertjan Pot Revolving Chandelier

Bertjan Pot hield Hollands glorie hoog met zijn lamp: Revolving Chandelier.

Hermann August Weizenegger Digital Couture 

 De Duitser Hermann August Weizenegger ontwierp de serie Digital Couture. Voor de stoel Erosio en de vaas Chop combineerde de ontwerper traditioneel vakmanschap met moderne technologie. De verschillende lagen zijn door een laser gesneden.

 Philippe Nigro Squilibri

De Franse Philippe Nigro ontwierp de boekenkast Squilibri voor Skitch.

Inga Sempe Canape Ruche

Een ander Frans ontwerp komt van Inga Sempé voor Ligne Roset. De Canapé Ruché is een bank gemaakt van textiel en hout.

Mobiele Blob

In hal 5 lijkt een ruimteschip te zijn neergedaald. Het is de mobiele Blob van het Mechelse architectenbureau dmvA. Een Blob (binary large project) is een architectuur stijl waarbij de buitenkant van het object of gebouw een grillige of vloeiende vorm heeft.

Blob dmvA

De architecten van dmvA bedachten een nieuwe werkplek in de vorm van deze Blob. Naast opslagruimte is hij ook van een keuken, douche en bed voorzien. Na 18 maanden werk, was het werkei klaar. De constructie bestaat volledig uit polyester. Toegang tot de ruimte gebeurt via openklappende delen.

Blob dmvA

Ontspannen bij Lambrechts

Aan het eind van ons bezoek aan de Interieur 2010 liepen we tegen de Ben in Bad aan. Dit concept ontwikkelde Lambrechts samen met Ben Steensels van Lens°Ass architecten. Het bad volgt de ergonomische ruglijn van het lichaam en heeft slechts 95 liter in plaats van de gemiddelde 150 liter nodig. De rugzijde van het bad is voorzien van een verwarming. Je hoeft het bad dus niet telkens met warm water bij te vullen. Wat ons betreft de ideale afsluiter van een dagje Kortrijk!

Lambrechts Ben in Bad