In de spotlight: Kartell

On posted by Hiske Teerling in Interieurtrends

Wie aan plastic denkt, denkt aan Kartell. Het Italiaanse designhuis, opgericht door Guillio Castelli, timmert al meer dan 50 jaar met succes aan de weg. De voornamelijk uit plastic vervaardigde producten van Kartell zijn inmiddels niet meer uit de designwereld weg te denken. En terecht, want stoelen als Dr. Glob en Bubble Club zijn uitgegroeid tot ware designiconen.

Kartell Bubble ClubFoto: De Bubble Club is ontworpen door Philippe Starck. Dankzij zijn weersbestendigheid is de bank ideaal voor in de buitenkamer. In 2001 won dit ontwerp de Compasso d'Oro, de meest prestigieuse designaward in Italië.Kartell Dr GlobFoto: In het ontwerp van de Dr. Glob speelt designer Philippe Starck met verschillende diktes en materialen.

Succesvolle meubels van Kartell

Kartell produceerde in de beginjaren voornamelijk laboratorische artikelen, maar brak echt door toen het zich ging richten op meubels. De prijzen en nominaties bleven niet uit. De plasticgigant is trotse eigenaar van onder andere negen Compasso d'Oro's.

Kartell SpoonFoto: De Spoon is ontworpen door Antonio Citterio en Toan Nguyen. De kruk is later ook in de vorm van een bureaustoel verschenen.

Kartell GhostFoto: De Louis Ghost Chair is een van de best verkochte producten van Kartell. De ontwerper van deze transparante stoel is Philippe Starck.

Kartell museum

Kartell dankt zijn succes mede aan topontwerpers als Philippe Starck, Antonio Citterio en Ronan & Erwan Bouroullec. In 1999 is er een speciaal Kartell Museum geopend in, hoe kan het ook anders, designhoofdstad Milaan.

 Kartell BourgieFoto: De Bourgie combineert een klassiek stijl met innovatie en een vleugje ironie. Ontwerper: Ferruccio Laviani.