Naar boven

10 x fijne vloerkleden

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Vloerkleden zijn ideaal om een ruimte mee op te fleuren. Daarnaast draagt het bij aan een fijne akoestiek in huis, staat het knusser en loopt het fijner. Genoeg redenen dus om een fijn vloerkleed aan te schaffen. Wij hebben er tien voor je op een rij gezet. Kijk gauw mee!

1. Het Moooi Carpet NR. 01 vloerkleed


Beeld Dit vloerkleed is ontworpen door Marcel Wanders en volgens hem zullen je gasten hiervan erg onder de indruk zijn. Dat komt omdat het kleed van bovenaf net op een grote 3D schaal lijkt. Dit kleed is dus een echte eyecatcher in je huis!

2. Het Hay Dot Carpet vloerkleed

Hay Dot Carpet vloerkleed
Beeld Dit Hay Dot vloerkleed is veilig beige van kleur, maar heeft door de hot pink lijnen toch een gewaagd randje.

3. Het Fabula Living Rosemary vloerkleed

Fabula Living Rosemary zwart steenkool vloerkleed
Beeld Dit is het Fabula Living Rosemary vloerkleed. Dit is de variant met de zwarte en steenkoolkleurige strepen. Dit vloerkleed is vrij neutraal en daarom een goede basis in je woonkamer. Op deze afbeelding maakt het vloerkleed de zithoek tot een geheel.

4. De House Doctor vloerkleden

House Doctor vloerkleden
Beeld Alle House Doctor vloerkleden zijn uitermate populair, vandaar dat we er gelijk meerdere laten zien. Links hangt bijvoorbeeld het House Doctor Lines vloerkleed en daarnaast hangt het House Doctor Block vloerkleed. Deze vloerkleden passen door de neutrale kleuren in elke woonkamer.

5. Het Muuto Varjo vloerkleed

Muuto Varjo vloerkleed
Beeld Dit prachtige Varjo vloerkleed van Muuto is niet zomaar een kleed. 'Varjo' is Fins voor schaduw en dat is precies wat dit vloerkleed moet illustreren. Door de kleuroverloop ontstaat er als het ware een schaduw en zo wordt er diepte gecreëerd.

6. Het Zuiver Nepal vloerkleed

Zuiver Nepal vloerkleed
Beeld De naam zegt het eigenlijk al. Het Nepal vloerkleed van Zuiver is gebaseerd op Nepalees textiel. Dit vloerkleed zal warmte uitstralen in je woonkamer en is dus ideaal om een kille ruimte wat knusser te maken. Dit is overigens de donkere variant, maar er is ook een lichtere versie.

7. Het Hay Colour Carpet 05 vloerkleed

Hay Colour carpet 05
Beeld Voor wat subtiele kleuren in je woonkamer ga je voor het Hay Colour Carpet 05 vloerkleed. Naast grijze tinten is er namelijk ook lichtgeel en lichtroze in verwerkt. Het vloerkleed is daarnaast ook erg zacht.

8. Het Hay Colour Carpet 03 vloerkleed


Beeld Inderdaad, het Hay Colour Carpet 03 vloerkleed is het broertje van het vorige vloerkleed. De serie vloerkleden is zo mooi dat we er nóg eentje in onze selectie plaatsen. De kleuren van dit vloerkleed passen naadloos bij elkaar, maar zijn toch allemaal net even anders.

9. Het Ferm Living Round Carpet Dots vloerkleed

Ferm Living Round Carpet Dots vloerkleed
Beeld Het Ferm Living Round Carpet Dots vloerkleed is ideaal voor in de kinderkamer. Door de feestelijke stippen oogt het kleed vrolijk. Het kleed is gemaakt van stevig jute, dus het kan wel tegen een stootje.

10. Het Hay Pinocchio multi colour vloerkleed

Hay Pinocchio vloerkleed multi colour
Beeld Een nóg feestelijker kleed is dit Hay Pinocchio multi colour vloerkleed. Helemaal niets heeft het uit Denemarken afkomstige designvloerkleed met de Italiaanse Pinokkio te maken. Waarom is deze naam dan gekozen? Pinocchio is ook Deens snoep dat uit felgekleurde suikerballen bestaat, en als je dit weet snap je direct waar de naam van dit heerlijke vloerkleed vandaan komt.

 We hopen dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen. Voor welk vloerkleed ga jij?

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.