Naar boven

13 ideeën voor de inrichting van de badkamer

Op gepost door Anne-Margot Weel in Keuzegids

Flinders lanceert deze maand de ruimte badkamer. Blogger Anne-Margot geeft tips om je badkamer stijlvol en praktisch in te richten.

Hoewel de badkamer voor velen misschien het minst tot de verbeelding spreekt, en vaak niet de aandacht krijgt die hij verdient, is het juist een ruimte die erom vraagt gedecoreerd te worden. Veel badkamers zijn weinig persoonlijk, met witte tegels, saaie muren en standaard verlichting. Met behulp van deze bruikbare tips tover jij jouw badkamer om tot een prachtige, persoonlijke en stijlvolle ruimte.

Instant glamour

In veel badkamers vind je een plastic douchegordijn: vaak niet het meest stijlvolle detail. Tenzij je een luxueuze stof uitzoekt en het gordijn tot aan het plafond laat reiken. De badkamer lijkt optisch hoger en je creëert instant glamour: zie bijvoorbeeld foto 1.

Badkamer meubels

Foto 1 Bad met luxueus douchegordijn.

Aankleding

‘Behandel’ je badkamer als een ruimte evenwaardig aan een slaap- of woonkamer. Kleed de badkamer dus aan met een stoeltje, bijzettafeltje of mand (zie ook badkamermeubilair) en maak het gezellig. Bovendien handig voor het opbergen van handdoeken, zeepjes en andere accessoires. Foto 2, 3 en 4 laten zien hoe je dit doet.

Foto 2 Open kastje met persoonlijke spullen en handdoeken in badkamer.

Foto 3 Badkamer in landelijke stijl.

Foto 4 Mand met handdoeken naast verzonken bad.

Breng jouw badkamer tot leven

Breng jouw badkamer tot leven door groen toe te voegen, zet bijvoorbeeld een plant of bloemen neer. Ik blijf hierop hameren, ook in andere ruimtes, maar je zult zien dat het een wereld van verschil maakt. Zie bijvoorbeeld foto 5 en foto 6.

Badkamer meubels

Foto 5 Lichte, marmeren badkamer voorzien van een stukje groen.

Foto 6 Frisse badkamer met groene tegels en bloemen.

Mix & match

Maak je badkamer interessant en spannend door verschillende materialen met elkaar te mixen. Kies voor een houten vloer, een marmeren wastafel en stalen kranen. Of ga voor microcement, in combinatie met een houten kruk of stoel recht voor een grote spiegel. De combinaties zijn eindeloos, zie meer voorbeelden op foto’s 7 en 8.

Badkamer meubels

Foto 7 Badkamer waarin verschillende materialen gebruikt zijn, met groot kunstwerk aan de muur.

Foto 8 Badkamer met houten vloer en modern bad.

Lighten up

Stap af van traditionele verlichting: kies voor een kroonluchter (foto 9), een kleine lampje op het bijzettafeltje, wandlampen met gedimd licht, kaarsen, etc. Traditionele verlichting is maar saai en niet erg flatteus!

Foto 9 Grote kroonluchter boven vrijstaand bad.

Durf te gaan voor kleur

Hoewel wit op de muur fris staat en dit de standaard ‘kleur’ is voor een badkamer, is het ook steriel en kaal. Kies een warmere kleur (foto 10) of durf te gaan voor donker (foto 11): dit geeft jouw badkamer meteen een intieme, luxe sfeer. Iets te gedurfd? Versier dan in ieder geval de muur met een schilderij, een stel lijsten of kunst. Goede voorbeelden hiervan zie je op foto 12 en 13.

 

Foto 10 Authentieke badkamer met gele muur.

Badkamer meubels

Foto 11 Gebruik van glanzende zwarte tegels.

Foto 12 Badkamer in zwart/wit.

Foto 13 Badkamer met speels opgehangen lijsten in verschillende afmetingen.

Heb je al zin gekregen om wat moois te maken van jouw badkamer? Veel plezier en succes met inrichten en decoreren! Voor meer inspiratie en ideeën kun je een bezoek brengen aan mijn blog.

Anne-Margot Weel heeft een passie voor inrichten en het creëren van een fijne omgeving. Met haar tips geeft ze je inspiratie, en waar mogelijk een andere kijk op verschillende ruimtes in je huis. Meer advies van Anne-Margot vind je op haar website Time to Turn the Table.

Anne-Margot Weel

Over de auteur

Anne-Margot Weel

Anne-Margot Weel woont in Barcelona en volgt de internationale woontrends op de voet. Ze schrijft over het creatief inrichten van verschillende ruimtes in huis. Meer advies en inspiratie vind je op haar blog Time to Turn the Table.