Naar boven

15 x Back to school met Flinders

Op gepost door Sabine Meekel in Keuzegids

Aanstaande maandag is de zomervakantie officieel voorbij in alle delen van het land. Terug naar school, weer aan het werk of beginnen op de universiteit! De uitspraak 'een goed begin is het halve werk' is natuurlijk niet voor niets uitgevonden, dus wij helpen je graag een handje op weg. Met een opgeruimd bureau, de juiste woonaccessoires en de nodige ontspanning ga jij fris en fruitig back to school! (of kantoor, natuurlijk).

1. Bij de tijd

Je wilt op je eerste dag natuurlijk niet te laat komen. Met onderstaande klok(ken) ben je niet alleen op tijd, maar heb je meteen een bijzondere woondecoratie te pakken!

Kartell Tic&Tac
Beeld Tik, tak, tik, tak... De Kartell Tic&Tac klok zegt waar het op staat.

Normann Copenhagen Watch Me
Beeld Je kunt ook niet anders dan er naar kijken: de Watch Me Wall Clock van Normann Copenhagen.

Leff Amsterdam Brick
Beeld De Leff Amsterdam Brick RVS 24H bureauklok spreekt boekdelen. Opstaan!

2. Eerste indruk maken

Na een zomerse vakantie zie je er ongetwijfeld op je best uit. Ontspannen, uitgerust... Maar die tandpastavlek op je shirt kan natuurlijk niet! Werp dus altijd een blik in de spiegel voor je de deur uitstapt. Mooi meegenomen: van deze exemplaren krijg je direct een zonnig humeur!

Goods Mirror Mirror
Beeld De Goods Mirror Mirror spiegel vertelt je iedere dag hoe mooi je bent. Is dat even lekker wakker worden!

Ferm Living Wall Wonder spiegel
Beeld Is het een wonder dat jij je spullen iedere ochtend weer bij de hand hebt? Met de Ferm Living Wall Wonder spiegel vind je dat straks heel normaal. 

Alessi Blow Up
Beeld Als je haar maar goed zit! (lees: beter dan die van de Alessi Blow Up spiegel)

3. Je licht opsteken

Bij een nieuw schooljaar en de terugkeer op kantoor, hoort ook enige voorbereiding. Misschien lees je alvast een boek door of pak je de aantekeningen van je collega er nog eens bij. Waar je ook begint, je doet er goed aan om je te laten bijschijnen door een bureaulamp. Dit zijn de mooiste!

Zuiver LED-it-be tafellamp
Beeld De speelse omlijning van de Zuiver LED-it-be tafellamp zorgt voor een vrolijke noot op de werktafel.

Philips Berio ovaal zwart tafellamp
Beeld Een tafellamp vermomd als kunstwerk, dat is de Philips Berio tafellamp ovaal zwart. Voorzien van LED-verlichting, dus nog milieuvriendelijk ook.

It's About Romi Kobe tafellamp
Beeld Nieuw in de collectie van Flinders: de It's About RoMi Kobe tafellamp. Bepaal zelf welke lichtbron je aansluit!

4. Opgeruimd het jaar in

Je komt terug van vakantie en denkt: vanaf nu ga ik het helemaal anders doen. Nog geen week later slingeren de sokken, boeken, pennen en overhemden alweer door het huis. Komt je bekend voor? Met onderstaande opbergers begin je opgeruimd aan een nieuwe periode. En dat niet alleen, je houdt het ook zo!

Kartell Bookworm
Beeld Wie zegt dat je boeken alleen in een kast kunt opbergen? Met de Kartell Bookworm boekenplank maak je er iets bijzonders van aan de muur. 

Royal VKB Table Island
Beeld Je tablet, smartphone, zonnebril en autosleutels bewaar je voortaan op een voor de hand liggende plaats: een onbewoond eiland. Huh? Nee hoor, met het Table Island van Royal VKB kom je al een heel eind.

Ferm Living Half Moon wasmand
Beeld Als je dan toch zo lekker aan het opruimen bent, kun je net zo goed de vuile was even een plekje geven. Wat dacht je van de Ferm Living Half Moon wasmand?

5. Sit back and relax

Zit de eerste werk- of schooldag er weer op? Dan heb je wel een beetje ontspanning verdiend. En hoe kun je dat nu beter doen dan met je benen omhoog, onderuit gezakt in een heerlijke fauteuil? Krantje, drankje of tv erbij en de avond kan beginnen. 

OX Denmarq Trifolium Loungestoel
Beeld Laat je maar zakken in de OX Denmarq Trifolium loungestoel! Verkrijgbaar in vier heerlijke kleuren: mokka, cognac, naturel en zwart.

Vitra Eames RAR schommelstoel
Beeld Schommelen heeft - jawel - een ontspannende werking voor lichaam en geest. Ga er dus maar even goed voor zitten in de Eames RAR schommelstoel van Vitra.

Hay About A Chair loungestoel
Beeld De loungestoelen uit de HAY About A Lounge Chair serie nodigen uit om lekker te komen zitten. Bovendien geven ze echt een boost aan je interieur.

Heb jij zin om weer aan de slag te gaan? Eén ding is zeker: met deze items begint het nieuwe (studie)jaar een stuk mooier!

Sabine Meekel

Over de auteur

Sabine Meekel

Sabine is webredacteur bij Flinders en dol op design. Ze speurt woonbladen en websites af om de nieuwste producten te bespreken in de Flinders adviesmodule. Heb je tips, vragen of inspiratie voor een artikel? Mail naar redactie@flinders.nl.