3 x Kindvriendelijke meubelstoffen

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids
Met kinderen in huis loop je een grotere kans op vervelende vlekken in je woonproducten. De meubels worden vaak intensiever gebruikt en niet altijd voor hetgeen waarvoor ze bedoeld zijn. Om die reden ben je misschien wel op zoek naar stoffen die hier het best tegen kunnen. We hebben drie vrij kindvriendelijke meubelstoffen voor je op een rijtje gezet met de daarbij behorende eigenschappen.

Gemêleerde stoffen

Een gemêleerde stof kenmerkt zich door verschillende kleuren garens die op een gemengde wijze terugkomen in het product. Denk bijvoorbeeld aan draden in verschillende tinten van een kleur. Vaak zien we ook dat deze garens in verschillende draaddiktes voorkomen wat ook voor een stukje speelsheid zorgt in de stof. Gemêleerd betekent simpelweg gemengd wat direct verklaart hoe deze stof er ongeveer uitziet. Het voordeel van een gemêleerde stof is wel dat het zeer goed uit de voeten komt bij intensief woongebruik. De combinatie van verschillende kleuren garen zorgt voor een warme uitstraling in je woning. En door deze structuur valt een willekeurige vlek ook minder op en zijn logischerwijs minder snel zichtbaar. Wel zo handig met kinderen in je omgeving.

Wol

Wol is een natuurlijk materiaal dat erg sterk is en zich goed laat reinigen. Daarom leent dit materiaal zich goed voor gezinnen met kinderen. Het belangrijkste en misschien wel allergrootste voordeel is toch wel het vuilafstotende vormogen wat goed van pas komt als we het over kindvriendelijke meubelstoffen hebben. Dat komt door het vetgehalte van het dierlijke vezel. Dat is maar goed ook, want wol wordt er niet mooier op als je het vaak in aanraking laat komen met water of het regelmatig wast. Bij dat laatste geldt ook dat het kan krimpen of vervilten bij hoge temperaturen. En dat is waarschijnlijk wel het laatste wat je wilt. Met het sterke materiaal wol haal je vrij eenvoudig een sfeervolle en warme look in je interieur. Door de vaak opvallende structuur van wol, breng je net wat meer detaillering aan in huis en dat in de kleur die past bij jouw interieur.

Synthetische stoffen

Synthetische stoffen bestaan uit kunstmatige vezels. Denk bijvoorbeeld aan polyamide, acryl en polyester. Deze stoffen zijn slijtvast en daardoor goed bestand tegen slijtage. Dat komt goed van pas in een woning waar de meubels intensief worden gebruikt. Door deze sterke synthetische stoffen heb je langer plezier van je meubels. Het nadeel is wel dat dit brandgevaarlijk is. Hetgeen waar het in dit artikel vooral om gaat is hoe de stoffen zich houden bij vlekken. Bij deze stoffen staat het gebruiksgemak hoog in het vaandel en daarom is deze stofsoort ook vrij makkelijk te reinigen en onderhouden.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over kindvriendelijke meubelstoffen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.