3 x Nieuwe verlichting bij Flinders

Op gepost door Sabine Meekel in Keuzegids

Hoewel het seizoen van de lichtjes en lampjes (gelukkig) nog even op zich laat wachten, heeft het team van Flinders niet stil gezeten. Wij hebben namelijk een drietal nieuwe verlichtingsmerken en -collecties ingekocht! Zo is het Nederlandse It's About RoMi terug van weggeweest en hebben we het assortiment van het Deense Frama flink uitgebreid. Ook lanceerde verlichtingsmerk Frandsen, eveneens van Deense afkomst, recent een nieuwe collectie. Licht uit, spot aan: maak kennis met de nieuwe (ver)lichting!

Nieuwe verlichting bij Flinders

Update: Tom Dixon

Afgelopen week heeft Flinders nóg een nieuwe serie verlichting toegevoegd aan het assortiment. En wel die van Tom Dixon! Dit fantastische merk van Britse afkomst staat bekend om unieke ontwerpen als de Copper Shade hanglamp en de Etch hanglamp. In diezelfde lijn komt Tom Dixon nu met de Melt hanglampen. Bijzonder aan deze verlichting is dat de lampen glanzend koper, goud of chroom van kleur zijn wanneer ze 'uit' staan, en transparant worden als je ze 'aan' zet. En dan hebben we het nog niet eens over de originele vormgeving gehad... Wedden dat de visite net zo verrast is als wij nog steeds elke keer zijn?

Tom Dixon Melt hanglamp
Beeld Onze nieuwste aanwinst: de Tom Dixon Melt hanglamp. Is het geen beauty?

It's about RoMi

Terug van weggeweest in het assortiment van Flinders: It's about RoMi. Deze oude bekende is een uniek verlichtingsmerk van Nederlandse bodem. De bijzondere collectie van It's about RoMi wordt gekenmerkt door ontwerpen waar met hart en ziel aan is gewerkt langs de grachten van onze hoofdstad. Maar we blijven niet in Amsterdam, want alleen al de namen van de ontwerpen nemen je mee langs wereldsteden als Minsk en Kiev. Het zal je dan ook niet verbazen dat de serie waartoe deze verlichting behoort de naam 'Citylights' heeft gekregen. Welke van deze steden zou jij graag in huis halen? 

It's About RoMi Minsk
Beeld De druppelvormige bodem van de Minsk hanglamp zal je nooit vervelen. 

It's About RoMi Kiev
Beeld De wijduitlopende lampenkap van de Kiev hanglamp zorgt, ondanks de klassieke buislamp, voor een prettige verdeling van het licht. 

It's about RoMi zag in 1993 het levenslicht. Nu je een en ander over dit merk hebt gelezen, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de herkomst (en schrijfwijze!) van deze originele naam. Ik zal het je vertellen: het woord ‘RoMi’ is een acroniem van 'Realistic Open Minded Individuals', waarbij je moet weten dat dit designlabel wordt gerund door drie 'individuals'. Rob (managing director), Norma Jean (creatief directeur) en Michiel (sales directeur) zijn de drie breinen achter It's about Romi, die onder andere de zevenkoppige Oslo hanglamp ontwierpen. 

It's about RoMi Oslo hanglamp
Beeld De Oslo hanglamp van It's about RoMi is met zijn zeven fittingen een eigentijds alternatief voor de kroonluchter

Frama 

Het Deense label Frama is gevestigd in een voormalig apothekersgebouw in hartje Kopenhagen. Verreweg de meeste producten uit de collectie van Frama zijn ontworpen door het label zelf. De ideeën komen tot leven in de zogenaamde Frama Studio, waar met zowel architecten als toekomstige gebruikers wordt samengewerkt. Zo ontstaan er ontwerpen die niet alleen mooi zijn, maar ook van pas komen in specifieke situaties. De Frama Cone lampenkap large, die vanaf nu verkrijgbaar is bij Flinders, is de perfecte aanvulling op de E27 hanglamp van hetzelfde merk. Ideaal als je op zoek bent naar wat meer gezelligheid of een aangename lamp voor boven de eettafel. 

Frama Cone lampenkap
Beeld De Cone lampenkap van Frama is een perfecte combinatie met de E27 pendant set met zwart snoer.

Maar er is meer! Flinders heeft het Frama-assortiment uitgebreid met tien nieuwe producten. Zo kun je naast de Cone lampenkap ook kiezen voor de Circle lampenkap large, die doet denken aan een klassieke scheepslantaarn. Het leuke is dat deze kap zich niet om de fitting vouwt, waardoor je die bijzondere lichtbron toch goed kunt laten zien. Wil je de fitting juist verstoppen? Dan is de nieuwe Cylinder lampenkap wel iets voor jou. Combineer deze met de E27 pendant set in dezelfde óf een contrasterende kleur voor een speels effect. 

Frama Circle lampenkap
Beeld Een gouden combinatie: de Circle lampenkap, E27 pendant set en Atelier Cylinder lichtbron E27 20W. Allemaal uit de collectie van Frama!

Frama Cylinder lampenkap
Beeld Een beeldschone hanglamp voor boven de eettafel: de Frama Cylinder lampenkap. 

Frandsen

Last but not least: de nieuwe collectie van Frandsen is binnen! Dit (eveneens) Deense verlichtingsmerk presenteerde op de internationale designbeurs in Keulen afgelopen januari niet alleen nieuwe ontwerpen, maar ook nieuwe uitvoeringen van bestaande lampen. Zo zijn de Cohen Lille en Cohen Stor hanglampen nu ook in een metallic variant verkrijgbaar. Ook kun je de Ball Handle wandlamp, één van de klassiekers van Fransen, sinds kort in glanzend koper bestellen. Kijk maar mee!

Frandsen Ball Handle
Beeld De Frandsen Ball Handle wandlamp is nu ook in het sjieke metallic verkrijgbaar. 

Frandsen Cohen hanglamp
Beeld De oudere en nieuwe uitvoering van de Cohen hanglampen. 

Zoals gezegd brengt Frandsen ook een aantal nieuwe ontwerpen op de markt. De één is nog mooier dan de ander! Zoek je bijvoorbeeld een stijlvolle vloerlamp? De Hitchcock vloerlamp is, in al zijn bescheidenheid, een echte eyecatcher. Met zijn hoogte van 150 centimeter kan hij precies over je schouder mee kijken. Ideaal voor als je een boek leest of op de Ipad werkt. En voor wie echt een bijzondere lamp in huis wil halen, is er de nieuwe Frandsen hanglamp met de perfect gekozen naam 'Grace'. Dit prachtexemplaar van gekleurd glas heeft een asymmetrische druppelvorm en weet je zo steeds weer te verrassen. De Grace hanglamp is verkrijgbaar bij Flinders in de kleuren roze en grijs. 

Hitchcock vloerlamp
Beeld De Hitchcock vloerlamp van Frandsen zie je niet snel over het hoofd.

Frandsen Grace hanglamp
Beeld Flinders' favoriet: de Grace hanglamp van Frandsen.

Met de presentatie van deze drie nieuwe collecties lichten we slechts een tipje van de sluier op. Benieuwd wat je nog meer te wachten staat op het gebied van design verlichting? Houd onze website, Facebook en natuurlijk het Magazine in de gaten!

PS. Vragen over dit artikel? Neem contact op met de afdeling Klantadvies (020 - 30 30 630) of mail naar redactie@flinders.nl.

Naar boven