Naar boven

Dek de perfecte paastafel

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Pasen is in aantocht. En dat betekent een 'olijk' gedekte tafel op 24 en 25 april. Wij doken in ons assortiment en stelden een design paastafel voor je samen. Met deze producten zit je er paasbest bij!

Paaskleuren

Bij het dekken van je paastafel zijn de kleuren heel belangrijk. Zoals je met kerst voor uitbundig rood, goud, zilver of misschien paars gaat (warme en uitbundige kleuren), hebben frisse lentekleuren en pasteltinten juist de voorkeur met Pasen. Behalve het traditionele geel, doen ook wit, fris roze, zacht oranje, lichtblauw en appelgroen het prachtig op je paastafel.

Flinders - Pasen - Design voor ieder interieur

Tafeldekken met Pasen

Als je aan de slag gaat met je paastafel, begin dan met een tafelkleed en tafelloper. Plaats een of twee (zelfgemaakte?) paasstukjes. Het lijkt nu al meteen heel wat! Hieronder een selectie Flinders producten voor de rest van de aankleding van je paastafel.

Eggcup eierhouder van Normann Copenhagen

Flinders - Pasen Eggcup - Design voor ieder interieur

De Eggcup van Normann Copenhagen mag niet ontbreken op je paastafel. In deze eierhouder serveer je de eieren wel heel feestelijk. Het is toch net of je een cadeautje uitpakt ;-)

Dolle boel met dit peper en zoutstel

Flinders - Pasen Dolly - Design voor ieder interieur

Bereid je eitje met wat peper en zout uit de Dolly. Dit peper en zoutstel past met zijn ronde vormen prima tussen al het ei-goed op de paastafel.

Mormor Blue Servies van Normann Copenhagen

Flinders - Pasen Mormor Blue- Design voor ieder interieur

Bij dit servies krijg ik altijd een lentegevoel. Het doet me denken aan een picknick onder een strak blauwe lucht. De wit met blauwe tinten van het Mormor Blue servies passen helemaal bij je gezellige paasontbijt. Het servies bestaan uit kopjes, melkkannetjes, eierhouders, schalen en 2 formaten ronde en vierkante borden.

Juicy Salif van Philippe Starck

Flinders - Pasen Juicy Salif - Design voor ieder interieur

Versgeperste jus mag absoluut niet ontbreken bij het paasontbijt. Philippe Starck ontwierp voor Alessi de Juicy Salif. Deze sinaasappelpers zorgt niet alleen voor een glas vol gezonde vitamines, hij is ook een lust voor het oog.

Tea maker of Cafe Solo?

Flinders - Pasen Tea maker- Design voor ieder interieur

Zo'n uitgebreid ontbijt kan wel eens een tijdje duren. De Tea maker zorgt dan in ieder geval dat je thee lekker lang warm blijft. Ben je meer van de koffie? Kies dan de Cafe Solo. Beiden zijn van Eva Solo en verkrijgbaar in verschillende trendy jasjes.

Schalen van Alessi

Flinders - Pasen Alessi - Design voor ieder interieur

Serveer je broodjes en fruit in een mooie luxe schaal. Deze exemplaren van Alessi zijn gegarandeerd een succes op tafel. Links de Cactus! schaal, en rechts de Mediterraneo fruit holder.

Grass Vase van Normann Copenhagen

Flinders - Pasen Grass Vase - Design voor ieder interieur

De paastafel is niet compleet zonder de Grass vase. Bloemen komen extra tot hun recht in deze vaas. Met dit groene exemplaar haal je een stukje natuur in huis. De paashaas zou zich bijna vergissen en een hap nemen van dit smakelijke bosje gras ;-)

Paastakken in de Vase with handle

Flinders - Pasen Vase with handle Eva Solo - Design voor ieder interieur 

Deze vaas van Eva Solo is heel geschikt om je paastakken in te plaatsen. De hendel zorgt ervoor dat je hem eenvoudig van plek naar plek verplaatst. En na Pasen zet je er een mooie bos tulpen of narcissen in. De Vase with handle is verkrijgbaar vanaf €45,-.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.