Naar boven

Design verjaardagscadeaus Scholten & Baijings

Op gepost door Jeanette van Tol in Keuzegids

De producten van Scholten & Baijings heb ik vanaf het moment 'I layed my eyes on them' erg mooi en inspirerend gevonden. Minimaal ontwerp, maar altijd met een bijzonder detail.

Ontwerpduo Scholten & Baijings

De 'Butte Turtle' stond altijd al hoog op mijn verlanglijstje, maar op internet was deze niet zo gemakkelijk te vinden. Daarnaast had ik ook al bedacht dat een 'Colour Plaid' van Scholten & Baijings ook zeker niet verkeerd zou staan op de bank in ons toekomstige nieuwe huis in Voorburg.

Flinders - Scholten&Baijings - Design voor ieder interieur

Verjaardagscadeaus

Afgelopen maand ben ik 30 geworden. Mijn vriend heeft goed naar mij geluisterd en gaf ze mij 's ochtends cadeau, naast het ontbijtje op bed. Natuurlijk was het ook een beetje uit eigenbelang. Hij heeft ze na wat mailtjes met Scholten & Baijings opgehaald in het atelier in Amsterdam. Superleuk dat er een kaart was toegevoegd met daarop o.a. de tekst "Je bent de eerste in Nederland met een Butte Turtle..."!

Butte Turtle

De 'Butte box' is gebaseerd op een oude houten Nederlandse reisbox. Scholten & Baijings hebben deze oude doos door middel van nieuwe productietechnieken naar het heden gehaald. De opbergbox is gemaakt van eikenhout fineer. De binnenkant van de doos en het deksel is beschilderd met fluoriserend oranje, blauw of roze.

Flinders - Scholten&Baijings - Design voor ieder interieur

Foto: Verschillende opbergers van Scholten & Baijings. Formaten diameter varieëren van 16 tot 25 cm.

Elke box vertelt een eigen verhaal door middel van de handgetekende, geprinte illustraties. De tekeningen vertellen verhalen van de milieuproblematiek rondom 'Het leven van een tonijn', 'Het leven van een schildpad' en 'Het leven van een boom'. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor Established & Sons en zijn verkrijgbaar in drie maten.

Colour Plaid 03

Flinders - Scholten&Baijings - Design voor ieder interieur

Foto: Paids met verschillende designs. Adviesprijzen vanaf €399.

De dessins van deze dekens bestaan uit felle strepen en onderbroken kleurverlopen. Ze zijn geweven bij 'Weverij De Ploeg', die al sinds 1923 met toonaangevende ontwerpers werkt. De dekens zijn gemaakt van merinowol en katoen, waardoor ze superzacht zijn. De 'Colour Plaids' zijn verkrijgbaar in vijf verschillende dessins en twee maten. Tevens zijn er bijpassende kussens beschikbaar.

 Flinders - Scholten&Baijings - Design voor ieder interieur
Foto: Fijn gekeurde kussens 33 x 47 cm.

Jeanette van Tol

Over de auteur

Jeanette van Tol

Janette van Tol, Freelance Communicatieadviseur en Interieurstylist, deelt op haar weblog Stylingblog.nl haar passie voor interieur en design. Naast haar opleiding Reclame, Media en Design aan de Hogeschool Inholland studeerde ze in 2009 af aan de Artemis