Naar boven

Fraaie tafelaccessoires

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

De eettafel wordt over het algemeen als iets belangrijks gezien in huis, omdat iedereen daar samenkomt. Hier wordt namelijk gegeten, gedeeld en gelachen. Geen wonder dus dat we de eettafel graag mooi aankleden. Met de mooiste tafelaccessoires maak je de eettafel een nóg fijnere plek om te komen.

Je kunt op verschillende manieren tafeldecoratie gebruiken op je eettafel. Voor iedere gelegenheid zijn er andere tafelaccessoires. Op doordeweekse dagen is een bloemetje bijvoorbeeld al genoeg en voor een feestelijk diner pak je uit met mooi glaswerk en elegante servetten. Wij hebben wat inspiratie voor je verzameld voor beide gelegenheden. Kijk maar mee.

De feestelijke eettafel

Tafeldecoratie
Beeld Een klassieke marmeren tafel met klassiek servies in het wit. Het geheel oogt door de witte tafelaccessoires rustig en kalm.

Tafeldecoratie
Beeld Deze tafel is feestelijk gedekt met witte en zwarte details. In het midden staan zilveren beeldjes van vogels. Dit staat speels.

Tafeldecoratie
Beeld
Dit zijn twee eettafels, gedekt in kerstsfeer. Links zie je kerstkransen aan de stoelen gebonden. Op tafel staan onder andere kaarsen. Aan de rechter kant zie je een minimalistische tafel: helemaal in het wit met zwarte details in de vorm van sterretjes. De stoelen zijn de Vitra Eames DSR stoelen.


Tafeldecoratie
Beeld Deze tafel is ook helemaal in de kerstsfeer gedekt in het rood en wit. Op elk bord ligt een klein cadeautje.

De dagelijkse eettafel

Tafeldecoratie
Beeld Deze tafel is gedekt zoals Ferm Living dat zou doen. Het tafelkleed is het Ferm Living Splash tafelkleed. Een tafelkleed is fijn om je tafel schoon te houden en staat ook erg vrolijk.

Tafeldecoratie
Beeld Een simpel bloemetje op tafel kan ook al genoeg zijn. De lampen komen uit de Tom Dixon Beat serie. Aan tafel staan de Vitra Eames DSW stoelen.

Tafeldecoratie
Beeld Op de tafel staan kaarsjes met in het midden een groen detail. Erg subtiel, maar toch aanwezig. De stoelen zijn de Vitra Eames DSR stoelen.

Tafeldecoratie
Beeld De House Doctor Form tafel met accessoires erop, ook van House Doctor. Aan tafel staan twee House Doctor Retro stoelen.

Tafeldecoratie
Beeld
Op deze tafel staan meerdere accessoires van House Doctor. Aan de wand hangt het House Doctor RACK tijdschriftenrek.

Tafelaccessoires van Flinders

Flinders heeft een mooi assortiment met tafelaccessoires. Laat je inspireren...
Tafeldecoratie
Beeld Dit zijn allerlei borden en schalen van Flinders.
1. Het Normann Copenhagen Mormor Blue bord is geïnspireerd op het serviesgoed uit je oma's keuken.
2. Dit is het Seletti Hybrid Soup Bowl bord. Er zijn vele variaties van dit bord met aan de ene kant een print die gebaseerd is op het oude Holland en aan de andere kant een print die gebaseerd is op het oude China.
3. Dit is de Kartell Jelly schaal. De schaal is in verschillende kleuren beschikbaar en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als fruitschaal.
4. Dit is de Normann Copenhagen Moon fruitschaal. Zoals de naam al zegt, is het ontwerp van deze schaal gebaseerd op de maan. De bolletjes in de cirkel symboliseren de maankraters.

Tafelkleden
Beeld Vier keer tafellinnen van Flinders.
1. Dit is het Droog Tableau tafelkleed. Deze opvallende verschijning is bedrukt met een print van een rommelige tafel met onder andere servetten en kruimels. Door dit tafelkleed ziet je eettafel er dus altijd uit alsof er een geslaagd feest heeft plaatsgevonden.
2. Dit is het Hay Dot tafelkleed vol met vrolijke stippen. Het kleed is in het roze en grijs verkrijgbaar.
3. Dit is het Ferm Living Pen Table Cloth tafelkleed. Dit kleed bestaat uit ontelbaar veel penstrepen.
4. Het Ferm Living Splash tafelkleed zit vol met spetters verf. Dit is de grijze variant, maar er is er ook één in het blauw.

Met al deze inspiratie kun je nu zelf aan de slag gaan. Probeer je eettafel op te fleuren met de leukste tafelaccessoires, zoals een tafelkleed, bloemen en meer. Succes!

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.