Naar boven

Inspiratie: tien keer de mooiste tuinstoelen

Op gepost door Maike Beunk in Keuzegids

Tuinstoelen – het lijkt nu nog ver weg, maar de tijd dat we het leven weer (deels) naar buiten kunnen verplaatsen nadert snel. Waar moet je beginnen met het uitzoeken van de ideale tuinstoel? Niet alleen moet hij een lust voor het oog zijn; ook praktische overwegingen spelen een rol. Een goede tuinstoel is weerbestendig, en liefst ook onderhoudsvriendelijk en van duurzame kwaliteit. We hebben alvast tien geschikte exemplaren voor je geselecteerd.   

Tuinstoelen - EMU Re-Trouvé stoel

Beeld EMU Re-Trouvé stoel.

De Re-Trouvé Armchair stoel van EMU is een sierlijke troon gemaakt van metaaldraad. Ook al woon je niet in een kasteel, deze stoelen geven je tuin, terras of balkon een koninklijke gloed.  

Tuinstoelen - Kartell Audrey stoel

Beeld Kartell Audrey stoel.

De Kartell Audrey stoel is een tuinklassieker, die al veel seizoenen meegaat. Gemaakt van 'geweven' kunststof, heeft de Audrey stoel een luchtige uitstraling. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Tuinstoelen - EMU Snooze loungestoel

Beeld EMU Snooze stoel.

Bij iedere zonnestraal steven je voortaan rechtstreeks op je doel af. Ultieme ontspanning vind je languit liggend in de EMU Snooze loungestoel. Hij is er in vijf mooie kleurencombinaties: blauw/groen, groen/lime, oranje/geel, rood/paars en grijs/wit. 

Tuinstoelen - EMU Star Chair

Beeld EMU Star Chair.

De Star Chair behoort tot de EMU Star-serie: tuinstoelen, tuintafels en tuinbanken van metaal in vrolijke kleuren. De stoel is er in een variant mét en een zonder armleuningen. Zet deze stoelen neer in je tuin, en je hebt er geen omkijken meer naar. Ze zijn van topkwaliteit en geschikt voor intensief buitengebruik.

Tuinstoelen - Kartell Masters Chair

Beeld Kartell Masters Chair.

Een van de meest populaire tuinstoelen is de Masters Chair, die Philippe Starck voor Kartell heeft ontworpen. De naam van deze stoel verwijst naar zijn totstandkomingsproces. Het model is geïnspireerd op het werk van een aantal oude meesters van modern design. Het gevlochten buizenframe van de rugleuning doet tegelijkertijd zeer eigentijds aan. De Masters Chair is een elegante stoel die past in diverse tuinstijlen.

Tuinstoelen - Magis Air Chair

Beeld Magis Air Chair.

Deze Air Chair ontwierp Jasper Morrison voor Magis. De rugleuning vormt een sierlijke lijn met de achterpoten van de stoel. Naast een mooie vormgeving, heeft deze designstoel praktische voordelen. De stoel is vederlicht, stapelbaar en bevat een opening in de zitting om regenwater te laten weglopen.

Tuinstoelen - Kartell Victoria Ghost stoel

Beeld Kartell Victoria Ghost stoel.

Een romantische binnenplaats krijgt pas echt karakter met de Victoria Ghost stoelen van Kartell. Denk Louis XIV, denk Versailles en barok... Maar dan van kunststof. Ideaal voor buiten, dus. Hij is verkrijgbaar in vele kleuren, zoals roze, oranje, geel en groen.

Tuinstoelen - Kartell Dr. No stoel

Beeld Kartell Dr. No stoel.

De Kartell Dr. No stoel is een klassieker onder de tuinstoelen. Zijn hellende achterpoten geven de stoel een sierlijke uitstraling – alsof hij zich afzet om gracieus op te stijgen. De armleuningen maken deze tuinstoel uitnodigend. Hij is verkrijgbaar in wit en verschillende pasteltinten.

Tuinstoelen - Kartell Bubble Club fauteuill

Beeld Kartell Bubble Club fauteuil.

Hij heeft de vorm van een ouderwetse leunstoel. Alleen is deze Bubble Club fauteuil van Kartell volledig verwaardigd van plastic. Een royale zetel voor in de tuin, die graag een zonnige lunch faciliteert.

Tuinstoelen - Hay Hee Dining Chair

Beeld Hay Hee Dining Chair.

Eenvoud en klasse straalt hij uit, de Hee Dining Chair van Hay. Een speciale poedercoating maakt hem bij uitstek geschikt voor tuin en balkon. Hij bestaat in zes frisse kleuren, die zelfs op de meest regenachtige dag de belofte van lente uitstralen.

Maike Beunk

Over de auteur

Maike Beunk

Maike Beunk studeert Journalistiek en laat zich de komende maanden onderdompelen in de wereld van design. Alle nieuwtjes die ze ontdekt zal ze met je delen in het Flinders Magazine.