Naar boven

Inspiratie: transparante meubels en woonaccessoires

Op gepost door Laura van Olst in Keuzegids

Transparante meubels en woonaccessoires zijn hip. Waarom? Omdat ze werkelijk overal bij passen. Iets wat kleurloos is past namelijk in elke ruimte en trekt weinig aandacht naar zich toe. Transparante meubels en accessoires geven een ruimte extra dimensie en een meer lichte uitstraling. Het licht kan immers door de objecten heen schijnen.

Soms wordt gezegd dat transparante meubels en accessoires 'goedkoop' ogen, maar hier zijn we het bij Flinders niet mee eens. Het kan zelfs chic staan!

Inspiratie nodig? Kijk naar de mooie inspiratiebeelden die wij voor je hebben verzameld.

Transparant Kartell

Het Italiaanse designmerk Kartell is het merk met veruit de meeste transparante meubels (en accessoires). Hieronder zie je verschillende transparante objecten die Kartell aanbiedt.

Kartell Bourgie tafellamp
Beeld De Kartell Bourgie tafellamp straalt barok uit, maar is toch modern door het transparante voorkomen. Naast de lamp staat de Kartell Uncle Jack bank: de grootste bank ooit die uit één stuk polycarbonaat is gemaakt.

Kartell Panier opbergmand
Beeld Transparant en groen tegelijk... Dat is de Kartell Panier opbergmand die je hier rechts in beeld ziet.

Kartell stoel
Beeld Rechts in het beeld zie je de Kartell Victoria Ghost stoel. Een klassieke stoel met een moderne twist, een combinatie die je veel terugziet bij Kartell.

Kartell stoel
Beeld Je zou denken dat hier weer de Kartell Victoria Ghost stoel is afgebeeld, maar dit is de Kartell Louis Ghost stoel. Deze variant heeft armleuningen en verdient daarom een andere naam dan zijn zusje Victoria.

Kartell Ero/S/ stoel
Beeld Dit is de Kartell Ero/S/ stoel in het rood. Door de ronde vorm zit de stoel erg lekker. Ideaal voor bijvoorbeeld aan je bureau.

Kartell Ghost Buster bijzettafel
Beeld  De Big Ghost Buster bijzettafel is ideaal om wat spulletjes in op te bergen. Kies voor spullen die gezien mogen worden, want door de transparantie kun je de objecten vanaf overal goed bekijken.

Ander transparant design

Naast Kartell zijn er uiteraard ook andere designmerken die transparante meubels en woonaccessoires aanbieden. Kijk maar mee.


Beeld Glas is een klassiek transparant materiaal en het wordt veel gebruikt in het interieur. Hier staat in het midden de Gubi Pedrera salontafel, een tafel met een tijdloze uitstraling.

Gispen Outline klok low
Beeld De Gispen Outline klok low is dan misschien niet volledig transparant, maar door de lichtgrijze glasplaat als wijzerplaat mag deze klok ook in het rijtje van 'transparant design'.

Muuto vazen
Beeld Op dit dressoir staan veel vazen, maar toch krijg je geen rommelige en volle indruk. Dit komt omdat de vazen van glas zijn en zo blijft het geheel toch luchtig ogen. Dit zijn Muuto Silent vazen.

Muuto Cosy in grey tafellamp
Beeld Dit is de Muuto Cosy in grey tafellamp. Deze semi-transparante lamp maakt een ruimte direct knusser.

Designhouse Stockholm Block lamp
Beeld Dit zijn Design House Stockholm Block tafellampenDe tafellamp combineert kou en warmte, en ijs met licht.

We hopen dat je na het zien van de beelden transparante meubels en accessoires meer bent gaan waarderen. Wat is jouw favoriet?

Laura van Olst

Over de auteur

Laura van Olst

Laura weet alles van mooie interieurs en design. Ze houdt je graag op de hoogte van de laatste woontrends en geeft tips over hoe je die trends kunt vertalen naar je eigen interieur.