Inspiratie voor prachtige design schalen

Op gepost door Wendy Schouten in Keuzegids

Bij het zien van het tupperwarebakje dat door moet gaan als mijn fruitschaal word ik een beetje mistroostig. Een in elkaar geperst zooitje van bananen en sinaasappels bestrooid met noten staat op het punt uit het bakje te barsten. Heel verleidelijk ligt het fruit er niet bij. Ook last van een schalencrisis? Tijd om het Flinders schalenassortiment door te spitten en te kijken welke op schaal jij je fruit wilt leggen.

Plaats je fruit in een krater met de Moon van Normann Copenhagen

Je had het misschien al geraden aan de naam: deze schaal is geïnspireerd op de maan. De Moon  (€54,-) is een geschikte schaal voor tijdschriften of fruit. Maar pas op met kersen en druiven, die kunnen door de kraters heen vallen 

Alessi brengt de inslag: de Resonance Basket

Is geometrie jouw ding? Dan kan deze simpele schaal je vast heel gelukkig maken. Ontwerpster Abi Alice nam een plat stuk staal, maakte enkele uitsnedes en boog het om tot een harmonieus figuur. De Resonance  (€110,-) was geboren. Wij slaan hier 'staal' van achterover! Een strak ontwerp dat past in ieder interieur.

 

Natuurlijk voor bladfruit: de Leaf van Eva Solo


Breng de natuur in huis met de maple (esdoornblad) (139,-), poplar (populierblad) (€69,-) of oak (eikenblad) (€55,-). Deze roestvrijstalen schalen zijn ideaal voor het serveren van hapjes, maar ook mooi als decoratie in je huis. Een perfect cadeau voor elke natuurliefhebber, en natuurlijk voor alle andere mensen die van mooie spullen houden!

 

Weggeblazen door Alessi's design: de Blow up


De Blow up  (€69,-) doet ons afvragen hoe dit unieke design is gemaakt. De hoeveelheid stalen stokjes die met elkaar zijn verbonden lijkt eindeloos. Wij kunnen er uren naar staren. Ben je ook zo benieuwd hoe de vork in de steel zit? Haal de Blow up nu in huis!

 

Een schaal of een vaas? Het is de Slab van Goods

Slab  (95,-) is een multifunctioneel accessoire. Het ene moment heb je een prachtige schaal, het andere moment een vaas! Hoe kan dit? hoor ik je denken… Geheim van de smid! Wij raden je aan om het zelf te ontdekken

 

Je keuken vol leuke mannen met Alessi's Girotondo.

Deze compacte schaal van Alessi biedt je interieur iets unieks. De herkenbare vrolijke figuurtjes die uit het staal zijn gesneden zorgen ervoor dat je fruit goed zichtbaar is. De Girotondo  (v.a. €40,-) is verkrijgbaar in verschillende vormen en is in elk formaat versierd met deze 'leuke mannetjes'.

 

Schitterend, spiegelend: de Port van Alessi

 

Binnenkort een feestje? Of heb je altijd wel iemand over de vloer? Je bezoek zal zeker verrast zijn door deze opvallende schaal van Alessi. De futuristische look van de Port  (€99,-) geeft je interieur een modern en toch stijlvol accent. Het staal van deze schaal is prachtig gepolijst, waardoor het oppervlak zo glad is als een spiegeltje. Laat de ouderwetse fruitschaal weer leven met dit hippe design van ontwerper Lluís Clotet.

Wendy Schouten

Over de auteur

Wendy Schouten

Wendy is geboeid door productdesign. Haar interesse in het vormgeven en bewerken van tekst en beeld kan zij bij Flinders optimaal combineren met haar fascinatie voor design.