Naar boven

Kleuraccenten in huis

Op gepost door Laura van Olst in Keuzegids

We hebben al eens een artikel geplaatst over een kleurrijk interieur, maar zo veel gebruik van kleur is niet voor iedereen weggelegd. Je kunt ook gaan voor één kleuraccent of misschien voor een paar kleuraccenten. Zo geef je een ruimte toch een beetje dat extra, zonder te overdrijven.

Met kleur kun je veel over je huis en jezelf vertellen. Elke kleur heeft namelijk een betekenis. In dit artikel lees je hier meer over. Kies dus een kleur die bij je past en waar je zelf ook blij van wordt. Kleur heeft immers ook invloed op de mens.

Bekijk hieronder mooie inspiratiebeelden van kleuraccenten in huis en laat je inspierren...

Kleuraccent
Beeld Een kleuraccent hoeft niet fel te zijn, maar mag ook subtiel zijn. In deze rustige ruimte staat één gele stoel die gelijk je aandacht trekt. Dit staat speels en brengt de ruimte meer tot leven. Deze stoel is de &tradition Catch stoel. Aan het plafond hangt de &tradition Copenhagen hanglamp SC6. Rechts staat de &tradition In Between stoel. De tafel is de &tradition Raft tafel.

Kleuraccent
Beeld Het gebruik van kunst in je interieur is dé ideale manier om kleur toe te voegen aan een ruimte. Je kunt bijvoorbeeld je hele woonkamer basic en wit houden, maar door één schilderij op te hangen met kleur, geef je de ruimte direct een andere uitstraling. Op de voorgrond staan Hay About A Chair AAC14 stoelen.

Kleuraccent
Beeld Geel is een vrolijke en zonnige kleur. Door de &tradition Flowerpot hanglamp is deze ruimte een stuk levendiger geworden.

Kleuraccent
Beeld Deze rode Hay RU Chair stoel steekt goed af tegen de grauwe omgeving.

Kleuraccent
Beeld Deze neutrale ruimte oogt veel frisser door al het groen wat erin is verwerkt. De stoel is de Visu stoel, het bureaulampje is de Leaf tafellamp LED en de tafel is de 70/70 tafel.

Kleuraccent
Beeld Met een gekleurd vloerkleed maak je een ruimte een stuk gezelliger. Rechts ligt het Hay Colour Carpet 02 vloerkleed en links ligt het Hay Colour Carpet 01 vloerkleed.

Kleurrijk wonen
Beeld Het is wat gedurfd, maar door eetkamerstoelen aan te schaffen in verschillende kleuren geef je de ruimte echt meer karakter. De tafel is de Muuto Split tafel. Aan het plafond hangen de Muuto Studio hanglampen. De stoelen zijn Muuto Nerd stoelen.

Kleuraccent
Beeld Het blauwe kleuraccent van het vloerkleed komt terug in de vaas erachter. Dit is weer het Hay Colour Carpet 01 vloerkleed. Op het vloerkleed staat de Hay Hee Lounge loungestoel.

Zoals je hebt kunnen zien kun je met een beetje kleur veel bereiken in je interieur. Voor welke kleur(en) ga jij?

Laura van Olst

Over de auteur

Laura van Olst

Laura weet alles van mooie interieurs en design. Ze houdt je graag op de hoogte van de laatste woontrends en geeft tips over hoe je die trends kunt vertalen naar je eigen interieur.