Naar boven

Lounge tuinstoelen voor een luie zomer             

Op gepost door Feline Supit in Keuzegids

Lounge tuinstoelen maken het je wel heel gemakkelijk om te genieten van de zomer. Verstelbare armleuningen, hoge rugleuningen en bijpassende voetenbankjes dragen bij aan jouw optimale relaxmomenten.

Strakke en stijlvolle lounge tuinstoelen

Je kunt een tuinstoel met armleuningen combineren met een voetenbankje. Dan wordt loungen net zo comfortabel als op een ligbed. Het Zweedse designhuis Grythyttan heeft de A3 Zonnestoel en voetenbank. Hiermee kun jij lekker met je voeten omhoog zitten. De stoel en voetenbank bestaan uit gegalvaniseerd staal en houten delen die in onbehandeld teak of witgelakt eiken te krijgen zijn.

Beeld Bij de A3 Zonnestoel en voetenbank past ook een zitkussen.

De Hee Lounge is ontworpen door Hee Welling voor HAY. De lounge tuinstoel kun je binnen of buiten neerzetten. De stoel heeft een strakke vorm en kun je in drie kleuren krijgen. De stoel kun je tot 15 stoelen op elkaar stapelen. Kun je mooi met zijn allen loungen. Wat zo leuk aan deze stoel is, is dat je de kleuren van de lounge tuinstoelen kunt laten mengen als een verfkleur. Zo kun je misschien een muurtje in de tuin in dezelfde kleur als de Hee Lounge schilderen.

Beeld Hee Lounge bestaat uit gegalvaniseerd staal met een speciale poedercoating.

Het designlabel Vitra biedt veel stoelen aan en ook daar zit een lounge tuinstoel bij. De rugleuning van stoel .06 heeft een meeverende rugleuning, die prettig aanvoelt aan je rug. De lounge tuinstoel kun je in signaalrood of basic zwart krijgen.

Beeld Tuinstoel .06 is ontworpen door Maarten van Severen.

Zacht en comfortabel achterover leunen

Ook met EMU’s Snooze loungestoel is het goed toeven in je tuin. De stoel kun je makkelijk inklappen en bijvoorbeeld meenemen naar het strand. Dan kun je daar ook lekker loungen.

Beeld Bij de Snooze loungestoel hoort een bijpassende voetenbank.

Je kunt natuurlijk ook loungen in een fauteuil. De Vitra Waver fauteuil kun je zowel binnen als buiten neerzetten. Door zijn vormgeving lijkt het niet op een standaard tuinstoel. De Waver fauteuil is draaibaar en in meerdere kleuren te krijgen. Kies je voor de variant bekleed met leder, dan kan deze alleen maar binnen worden gebruikt.

Beeld Waver fauteuil van Vitra, in verschillende uitvoeringen.

Loungen in de tuin wordt een stuk comfortabeler met een van deze aangename lounge tuinstoelen. Weet jij al in welke stoel jij wilt gaan loungen deze zomer?

Feline Supit

Over de auteur

Feline Supit

Feline werkt op de redactieafdeling van Flinders. Ze schrijft beursverslagen, geeft inspirerende woontips en deelt graag het laatste designnieuws met je.