Loungestoel kiezen: zo doe je dat

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Iedereen verdient een loungestoel in huis. Een plekje in je woning waar je helemaal tot rust komt. Maar waar let je op bij de aankoop van een loungestoel? In dit artikel geven we je inspiratie, vertellen we je waar je op moet letten en geven we je enkele tips. Deze informatie gaat je uiteindelijk helpen bij het vinden van de loungestoel van je dromen. 

#1 Soort

Ben je op zoek naar een loungestoel met een hoge rugleuning? Of misschien toch meer een ligstoel? Loungestoelen zijn er in veel verschillende soorten en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. De soort loungestoel is afhankelijk van je woonsmaak en in wat voor soort stoel je het liefst ontspant. We laten je de verschillende loungestoelen zien:

 • Loungestoel met een hoge rugleuning. Deze loungestoelen geven je net dat beetje extra privacy zonder dat je je helemaal afsluit van de omgeving. Daarnaast zorgt een hoge rugleuning voor een betere lichaamshouding. 

Een loungestoel met een hoge rugleuning straalt over het algemeen wat meer luxe uit.

Beeld Een loungestoel met een hoge rugleuning straalt over het algemeen wat meer luxe uit.

 • Loungestoel met een draaivoet. Op zo’n loungestoel ben je extra mobiel en draai je jezelf eenvoudig naar de plek waar je wilt. Hierdoor kun je hem een centrale plek in je woning geven. Deze plek verdient hij ook. 

Een momentje voor jou alleen of ben je graag in het gezelschap van iedereen? Op deze stoel heb je het zelf in de hand.

Beeld Een momentje voor jou alleen of ben je graag in het gezelschap van iedereen? Op deze stoel heb je het zelf in de hand. 

 • Loungestoel met een poef. Deze bijpassende poef zorgt net voor een beetje extra ontspanning en comfort door de benen hierop te laten rusten. Zo’n poef is multifunctioneel, want je kunt hem ook gebruiken als extra zitplaats. 

Een bijpassende poef voor je loungestoel fungeert niet alleen als een extra zitplaats, maar je kunt er ook enkele woonaccessoires op kwijt.

Beeld Een bijpassende poef voor je loungestoel fungeert niet alleen als een extra zitplaats, maar je kunt er ook enkele woonaccessoires op kwijt.

 • Loungestoel die om uitleg vraagt. Dit is simpelweg een loungestoel die direct je aandacht opeist wanneer je een ruimte binnenloopt. Dit kan bijvoorbeeld komen door de kleur, vorm, textuur of het patroon. Met zo’n loungestoel haal je direct een stukje kunst in huis. En dat terwijl het tegelijkertijd een functioneel meubelstuk is. 

In deze loungestoel kun je kunst zien, maar kom je tegelijkertijd tot rust.

Beeld In deze loungestoel kun je kunst zien, maar kom je tegelijkertijd tot rust. 

#2 Materiaal

Bij de keuze voor een loungestoel kun je ook rekening houden met de materiaalsoort. Loungestoelen vind je in veel verschillende materialen die van invloed zijn op de look and feel van je stoel en indirect je woning. Leer straalt vaak wat luxe en kwaliteit uit. Stof geeft meer een warme, gastvrije look. Kies je voor kunststof? Dat is hedendaags en straalt eenvoud uit. 

#3 Eisen

Om zeker van je beslissing te zijn, kun je jezelf een aantal algemene vragen stellen.

 1. Maak je graag een statement met je loungestoel? Of ga je liever voor een stoel die helemaal aansluit bij je interieur?
 2. Past de loungestoel qua grootte op de plek die je voor ogen hebt?
 3. Vind je de loungestoel comfortabel zitten? Tip: denk na over je persoonlijke wens. Een stoel die voor de ene persoon heerlijk zit, hoeft voor de andere persoon niet zo te zijn.
 4. In wat voor omgeving ga je de loungestoel neerzetten? Tip: indien de loungestoel in een omgeving met huisdieren komt te staan, is het verstandig om te kiezen voor een kleur en/of materiaalsoort die hier het best bij past.

Als je eenmaal de loungestoel in huis hebt, wil je er het liefst zo lang mogelijk van genieten. Daarom geven we je een aantal algemene tips om je loungestoel in goede staat te houden.

 • Direct zonlicht kan geringe verkleuringen veroorzaken op de bekleding van je loungestoel. Dit geldt vooral voor loungestoelen van katoen of kunststof. Zorg er daarom voor dat de stoel niet onnodig wordt blootgesteld aan het zonlicht.
 • Om doffe vlekken te voorkomen, raden we je aan om eens per week met een stofzuiger langs je loungestoel te gaan.
 • De meeste vlekken (bv. door knoeien) behandel je eenvoudig met een zachte, vochtige doek. Het is sterk af te raden om een doek langs gevoelige stoffen als 100% wol te halen.

Ben je meer op zoek naar specifieke behandelingen voor je loungestoel? Dan raden we je aan om de richtlijnen van de fabrikant erbij te pakken.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het kiezen van een loungestoel? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.