Naar boven

Ontwerp zelf een vloerkleed op maat bij Flinders

Op gepost door Renée IJzerman in Keuzegids

Bij Flinders kun je nu je eigen vloerkleed op maat van het kwaliteitsmerk Desso ontwerpen. Het vloerkleed ontwerp je naar eigen smaak. Na het invoeren van alle wensen, wordt het vloerkleed thuisbezorgd. Lees verder voor tips en inspiratie.

Vloerkleed op maat - overzicht

Een vloerkleed kan verschillende dingen doen voor je interieur. Het kan je interieur een oppepper geven en helemaal afmaken. Wie is Desso, wat zijn nu de functies van een vloerkleed en hoe kies je er een?

Tapijten van Desso

In 1930 werd Desso opgericht in Oss, als producent van tapijten en woningen. Inmiddels is Desso zo groot geworden dat ze werkzaam zijn in meer dan 100 landen. Ze zijn veel bezig met milieuvriendelijke vloerproducten, want naast tapijten en tapijttegels richten ze zich ook op kunstgras. Dit doen ze door te zorgen dat materialen gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Omdat we 90% van ons leven binnen doorbrengen, is het belangrijk dat we wel in een gezond binnenklimaat leven. Zo zorgt hun AirMaster-tapijt voor heel wat minder fijnstofconcentratie in de lucht. Om nog eens extra te benoemen dat de klant altijd centraal is, zeggen ze bij Desso altijd: 'The floor is yours'. Bij Flinders kun je alleen het tapijtmerk Desso krijgen.

Functies van een vloerkleed

Een vloerkleed heeft meerdere functies. Een vloerkleed kan veel voor de sfeer in huis doen. Het kan je zithoek of eetkamer gezelliger maken. Ook zorgt het voor een warmere sfeer in huis.

Vloerkleed op maat - woonkamer

Beeld Een hoogpolig vloerkleed.

Een andere functie van een vloerkleed in je interieur, is dat het helpt bij de akoestiek in de ruimte. Een vloerkleed absorbeert geluid, waardoor de ruimte minder zal galmen. Dit is prettig wanneer je een ruimte hebt met een hoog plafond of een minimalistisch interieur. Zo zal het een stuk prettiger aanvoelen in huis.

Vloerkleed op maat - hoogpolig vloerkleed

Beeld Een hoogpolig vloerkleed absorbeert meer geluid dan een laagpolig vloerkleed.

Veiligheid in huis is een derde functie van een vloerkleed. Bij een mooie tegelvloer, zorgt een vloerkleed ervoor dat de vloer minder glad is. Als je dan toch valt, val je in ieder geval een stuk zachter.

Vloerkleed op maat - hoogpolig vloerkleed

Beeld Een ander voordeel: een vaas of kopje zal minder snel breken door het vallen.

Hoe kies ik een vloerkleed?

Als je voor een vloerkleed gaat kijken, bedenk dan welke afmeting je nodig hebt. Heb je een zithoek in de vorm van een rechthoek? Kies dan ook voor een vloerkleed in die vorm. Voor een zithoek in de vorm van een vierkant idem. Als je de hele zithoek van een vloerkleed wilt voorzien, neem dan het vloerkleed in een groter formaat dan de zithoek. Overlapt het vloerkleed de zithoek niet, dan past het vloerkleed niet mooi en zal hij uit verhouding lijken tot de rest van de meubels. Kijk ook naar de vorm waar het vloerkleed komt te liggen. Bijvoorbeeld: bij een bank met een chaise longue past een vierkantig vloerkleed goed, omdat de ruimte die je op de vloer overhoudt die vorm heeft.

Vloerkleed op maat - vierkant vloerkleed

Beeld De House Bird op de salontafel is van Vitra.

Vloerkleed op maat - zithoek

Beeld Een vloerkleed die de hele zithoek overlapt.

Onder de tafel

Bij de eettafel is het handig om een laagpolig vloerkleed te nemen of in ieder geval een met een glad oppervlak. Een hoogpolig vloerkleed is minder makkelijk schoon te houden. Daarnaast is het bij een hoogpolig vloerkleed vaak zo dat er een dikke rand aan vastzit en hier kun je bij de eettafel dan weer makkelijker over struikelen.

Vloerkleed op maat - eetkamer

Beeld Laagpolig vloerkleed bij de eettafel.

Vloerkleed op maat - eethoek

Beeld Een rechthoekig vloerkleed bij een rechthoekige tafel.

Hou bij het kiezen van een hoogpolig of laagpolig vloerkleed ook rekening met de meubels die er op moeten staan. Hebben de meubels poten of wielen? Een stoel met wielen rolt niet lekker op een hoogpolig vloerkleed. Deze rolt beter op een laagpolig vloerkleed, maar zorgt er wel voor dat je vloerkleed sneller kan slijten of beschadigd raakt. 

Vloerkleed op maat - laagpolig tapijt

Beeld Een laagpolig vloerkleed kan goed met een salontafel met grote wielen.

Als je er niet zeker van bent of het vloerkleed dat je hebt ontworpen goed zal staan in je interieur, kun je bij ons een staal opvragen. Je kunt kiezen uit de vier kwaliteiten Galway, Manhattan, Rodin en Inova Sense en bijbehorende kleuren. Met een staal kun je zien hoe dat stukje vloerkleed verandert met daglicht en kunstlicht. Wanneer je een interieur hebt met veel grijs- of beigetinten, is het soms lastig om te bepalen of de kleur van het vloerkleed dan wel zal passen. Je gaat je ergeren wanneer de kleur net niet past. Met een staal maak je uiteindelijk een keuze die waar je meer tevreden mee bent.

Vloerkleed op maat - vloerkleed Inova Sense

Beeld Vloerkleed Inova Sense

Met deze tips en inspiratiebeelden kun je vast een vloerkleed op maat maken, die bij jouw interieur past.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.