Ronde lampen van Flos en Moooi stelen de show

Op gepost door Hiske Teerling in Keuzegids

De donkere dagen voor kerst… nou nee, zover is het natuurlijk nog làng niet (Tip: blijf deze gedachte zo lang mogelijk vasthouden!). Wat we niet kunnen ontkennen is dat het toch echt vroeg begint te schemeren: een fijne lamp kunnen we dus wel vast gebruiken!

Musthave: rond

Flos Glo-ball

Foto: Glo-ball, Flos

Een verlichtingtrend die we veel zien op dit moment zijn de ronde hanglampen. Hierbij geldt: hoe groter, hoe beter. Een leuk design komt van Jasper Morrison die de Glo-ball voor het Italiaanse Flos ontwierp. Deze lamp heeft een diameter van 45 cm, maar is ook verkrijgbaar in mini versie met een diameter van 11,5 cm.

Moooi Bertjan Pot

Foto: Random light, Moooi

De Random Light komt van Hollandse bodem. Bertjan Pot ontwierp deze intrigerende lamp voor Moooi. Voor de Random Light is glasvezel om een grote ballon gerold. 3 jaar en vele ballonnen later lukte het de ontwerper om tot dit resultaat te komen. En dat mag er zeker zijn! De Random Light is er in het zwart en in het wit en in de diameters 50, 80 en 105 cm.

De lampenkap

Flos Jasper Morrison Smithfield

Foto: Hanglamp Smithfield,Flos.

Ook met halve bolvormige lampen en lampenkappen zit je er dit najaar goed verlicht bij. De Smithfield is een nieuwe toevoeging aan de collectie van Flos. Dit strakke, doch huiselijke ontwerp van Jasper Morrison heeft diameter van 60 centimeter.

 Moooi Emperor Neri en Hu

Foto: Emperor, Moooi.

Bovenstaand exemplaar heeft het Chinese architectenduo Neri & Hu ontworpen voor Moooi. De lamp Emperor is gemaakt van gevlochten riet. De kleur en vorm geven een oosters tintje aan de lamp, maar zoals te zien op de foto past hij perfect in een westers interieur. Verkrijgbaar van 60 tot 160 cm doorsnee! Welk formaat durf jij aan?

Naar boven