Naar boven

Tafels en stoelen van Hay design

Op gepost door Hiske Teerling in Keuzegids

Hay is een relatief jong designlabel. Pas in 2003 verscheen de eerste collectie meubels op de beurs IMM Cologne. De ambitie van dit merk is om Deens design een boost te geven en weer net zo succesvol te maken als het in de jaren '50 en '60 was. En dat succes bereiken zij gestaag: inmiddels zijn twee producten beloond met belangrijke awards.

Flinders - Hay - Design voor ieder interieur

Foto: Hay stoel AAC22.

DLM Table

Eén van die award winnende producten is de recyclebare vilten stoel Nobody, die volledig uit textiel is gemaakt. Een ander populair designproduct is de DLM Table van Thomas Bentzen. Door het handvat op het blad, verzet je de bijzettafel heel eenvoudig.

Flinders - Hay - Design voor ieder interieur

Flinders - Hay - Design voor ieder interieur

Hay accessoires en tapijten

Naast stoelen en tafels introduceerde Hay ook accessoires en een collectie tapijten, kussens en dekbedden. Hiervoor werkten zij onder andere samen met Scholten & Bajings. Laat die collecties maar komen, wij zijn gek op Deens design.

Flinders - Hay - Design voor ieder interieur

Foto: Op deze foto onder andere de Little Nobody stoel en het Pinocchio kleed.

Hiske Teerling

Over de auteur

Hiske Teerling

Hiske Teerling is werkzaam bij Flinders. In de functie van content manager bezoekt zij de hipste beurzen en events, vraagt designlabels het hemd van het lijf en speurt de wereld van design af naar gloednieuwe producten en trends.