Naar boven

Vind een origineel vaderdag cadeau 2014

Op gepost door Feline Supit in Keuzegids

Het beste vaderdag cadeau van 2014? Vaders zijn vaak een moeilijke doelgroep voor een leuk cadeau. Bekijk hieronder de selectie van Flinders.

vaderdag cadeau 2014 - tafelaccessoires van HAY

Beeld Double Grid tafelkleed (€ 72), Lup Triangle kandelaar (€ 22) en Dot servetten (€ 29 per vier), alles van HAY.

Ben jij ook altijd geneigd om je vader praktische cadeaus te geven? Een nieuwe zakdoek of sokken, of hooguit het boek waarom hij nadrukkelijk heeft gevraagd. Een origineel cadeau bedenken is lastig. We hebben een paar leuke opties voor je uitgelicht.

Vaderdag cadeau 2014: handig en stijlvol

Goede opbergmogelijkheden heeft iedereen nodig. Zowel tabloid als boeken en magazines kunnen uitgestald worden op het Crossdock mediarek (€ 199) van Functionals. Dit rek van hout, chroom en aluminium is stijlvol en praktisch.

vaderdag cadeau 2014 - Functionals Crossdock

Beeld Het Crossdock-mediarek van Functionals.

Voorwerpen die gezien mogen worden, kunnen in de doorzichtige opbergbak Stuff Box (€ 73) van HAY. Dit kunnen kantoorartikelen zijn, maar bijvoorbeeld ook horloges of souvenirs. De Stuff Box zorgt ervoor dat de voorwerpen beschermd worden tegen vuil en stof, terwijl je ze toch goed kunt bekijken.

Vaderdag cadeau 2014 - Hay Stuff Box

Beeld Stuff Box-opbergbak van HAY.

Ook voor in de keuken zijn er handige cadeaus te bedenken. Het merk Alessi heeft vele design-keukenspullen die bruikbaar zijn en een bijzondere vormgeving hebben. Bijvoorbeeld citruspers Alessi Juicy Salif (€ 59), ontworpen door de bekende designer Philippe Starck. De citruspers kan met zijn glanzende uiterlijk ook prima fungeren als designobject op het aanrecht.

vaderdag cadeau 2014 - Alessi Juicy Salif

Beeld De fraaie citruspers Juicy Salif van Alessi.

Een extra theedoek kan nooit kwaad. Zeker niet met deze prachtige grafische print van het Nederlandse ontwerpersduo Scholten & Baijings voor HAY. De Cold Forest theedoek koop je in een set van een grijsblauw en een neon-oranje exemplaar (€ 19 per set van twee).

vaderdag cadeau 2014 - Hay Cold Forest

Beeld HAY Cold Forest-theedoek.

Mooie accessoires voor liefhebbers

Klok Hazy (€ 139) van het merk LEFF heeft een simplistische vormgeving met een mistige waas over de wijzerplaat. Dit ingetogen model past in een strak interieur met natuurtinten.

vaderdag cadeau 2014 - Leff Hazy

Beeld Klok Hazy van LEFF.

Ook voor aan de muur is de Fold spiegel (vanaf € 28) van Normann Copenhagen. Je hangt hem aan één zijde op, waardoor de spiegel een beetje naar je toe buigt. Dit geeft een bijzonder effect. De Fold-spiegel is verkrijgbaar in verschillende formaten.

vaderdag cadeau 2014 - Normann Copenhagen Fold

Beeld Fold-spiegels in verschillende groottes.

In de categorie textiel hebben we kussens en beddengoed voor je uitgezocht. HAY heeft in zijn nieuwe collectie Wrong for HAY kussens met kleurige grafische prints toegvoegd. Zoals kussen Penta, Memory of Ice (vanaf € 70).

vaderdag cadeau 2014 - Wrong for Hay kussens

Beeld Kussens met grafische prints van Wrong for HAY.

Als klein jongetje had je vader wellicht de wens om later astronaut of brandweerman te worden. Is dit niet gelukt? Om zijn droom toch te laten uitkomen heeft SNURK de oplossing. Geef hem een dekbedovertrek met een print van een astronaut (tweepersoonsovertrek vanaf € 99) of brandweerman (vanaf € 59).

vaderdag cadeau 2014 - Snurk beddengoed

Beeld Dekbedovertrek met astronaut (1) en brandweerman (2) van SNURK.

Vaderdag 2014 wordt vast een succes met deze cadeautips. Nu alleen nog kiezen welke het gaat worden.

Feline Supit

Over de auteur

Feline Supit

Feline werkt op de redactieafdeling van Flinders. Ze schrijft beursverslagen, geeft inspirerende woontips en deelt graag het laatste designnieuws met je.