Dé kleur van 2017: greenery

Op gepost door Renée IJzerman in Woontrends en Kleuradvies

Aan het eind van elk jaar roept Pantone, een internationaal erkend kleurensysteem, de kleur van het daaropvolgende jaar uit. Maar wat is de kleur van 2017? Dit jaar staat in het teken van de kleur greenery en laat deze kleur nou net symbool staan voor een nieuw begin. Met deze verfrissende groene kleur ga je (en gaat je interieur) elke dag weer fris van start.

Het verhaal achter greenery

De kleur van 2017 is een frisse kleur die een nieuw begin en een nieuw leven vertegenwoordigt. De kleur greenery is een mengsel van geel en groen. Deze kleur doet denken aan de eerste lentedagen waarop de kleur groen weer volop te zien is in de natuur. Het symboliseert eigenlijk het ontwaken van de natuur in het voorjaar. Greenery staat ook symbool voor het opkomende verlangen naar nieuwe hoop in een steeds complexer wordende sociale en politieke omgeving. Deze kleur speelt daarom in op ons groeiende verlangen naar een nieuwe verbinding en eenheid met de natuur en onze medemensen. 

Kortom, het is een kleur van de natuur. Hoe meer we gevangen zitten in de hedendaagse moderne wereld, hoe meer het verlangen ontstaat om in de schoonheid van de natuur te verdwalen. Deze trendkleur drukt een toenemende diversiteit in ons dagelijks leven uit die wereldwijd tot uiting komt in architectuur, lifestyle en design. De kleur groen geeft elke ruimte een rustgevende uitstraling. 

De kleur greenery combineer je eenvoudig met meubels in andere kleuren

Beeld De kleur greenery combineer je eenvoudig met meubels in andere kleuren. 

Hoe combineer je greenery?

De subtiele kleur is een veelzijdige, seizoensgebonden overgangstoon die een groot aantal (kleur)combinaties mogelijk maakt in je interieur. Pantone laat met tien kleurenpaletten zien dat je greenery kunt combineren met zowel neutrale kleuren als heldere, donkere kleuren en pasteltinten. Maar hoe combineer je deze kleur met andere kleuren? Onze vijf favoriete kleurenpaletten hebben we voor je geselecteerd:

De kleuren die je goed met greenery kunt combineren

Beeld De kleuren die je goed met greenery kunt combineren. 

Greenery in je interieur

In de kleurenleer is groen de kleur van het middelpunt. Door de harmoniserende en kalmerende werking zal de kleur groen je niet snel vermoeien. In de medische kleurentherapie is groen zelfs de kleur die het ritme van het hart en de nieren in evenwicht brengt. Haal diep adem, adem de frisse lucht in en haal hier kracht uit. Dit werkt het best in een groene (woon)omgeving. Het lijkt daarom ook alsof je alleen maar kunt profiteren van de kleur greenery. Met de nieuwe trendkleur in je meubels, lampen en accessoires kun je oneindig spelen en combineren in elke ruimte. Kom je er toch niet uit? Onze interieuradviseurs helpen je graag verder. 

Door de harmoniserende en kalmerende werking raak je niet snel uitgekeken op deze kleur

Beeld Door de harmoniserende en kalmerende werking raak je niet snel uitgekeken op deze kleur. 

Meer weten over de betekenis van kleuren? Lees dan ‘Betekenis kleuren’.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over deze trendkleur? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 21:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur).

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.