Felle kleuren in je interieur verwerken: hoe doe je dat?

Op gepost door Pauline van Dongen in Indeling en styling, Kleuradvies en Instructies & Tips
Zin om aan de slag te gaan met felle kleuren in je interieur? Door het gebruik van felle kleuren creëer je binnenshuis een vrolijk en speels geheel. Ze zorgen tevens voor een positieve gemoedstoestand en in de juiste balans geven ze het ultieme gevoel van rust en orde in een ruimte. Wil je ook graag aan de slag met felle kleuren, maar weet je niet voor welke kleur(en) je moet kiezen of waar je op moet letten? We geven je een drietal tips voor het verwerken van felle kleuren in je interieur.

Kleurtip 1: Kleur bekennen

Het startpunt voor het kiezen van de juiste kleuren hoeft niet ingewikkeld ze zijn. Het gaat om een combinatie van je persoonlijke voorkeur voor kleuren, trendkleuren en de reeds aanwezige (kleurrijke) details in je woonkamer. Welke kleur vind je mooi en spreekt je aan? Met het kiezen van de juiste kleur(en) bepaal je je eigenheid. Kies je bijvoorbeeld voor de evenwichtige kleur geel die staat voor vrolijkheid en vrijheid of ga je liever voor inspirerend en verkoelend blauw? Een combinatie van verschillende harde contrasterende kleuren werkt ook uitstekend en zorgt voor een speels effect in huis.

Kleurtip 2: Laat je inspireren door trends en details

Haal je inspiratie voor kleuren uit de kleurrijke details die reeds aanwezig zijn in je woonkamer. Heb je bijvoorbeeld glas-in-lood ramen of bepaalde meubels, souvenirs en accessoires in je interieur met een uitgesproken kleur? Houd deze details in gedachten als je je online en in woonwinkels laat inspireren door de verschillende trendkleuren. Dit gaat je later in het proces helpen om de juiste keuzes te maken. Ga je items toevoegen of juist vervangen in huis? Neem de tijd om te kijken naar de verschillende hoekjes in je woonkamer. In het ene hoekje voeg je eerder kleur toe en in het andere hoekje vervang je bijvoorbeeld bestaande elementen door felgekleurde varianten.

Kleurtip 3: Maak een (kleur)statement

De tijd waarin we vijftien jaar met dezelfde bank of eettafel doen is voorbij. Gooi jij het roer om en kies je voor kleur? Durf dan rigoureus te kiezen voor een gekleurde tafel of bank en combineer deze bijvoorbeeld met een opvallende designlamp in diezelfde felle kleur, maar in een ander deel van je woonkamer. Speel daarnaast met muurverf en opvallende accessoires in contrasterende kleuren om het geheel meer body te geven. Ben je toch een beetje huiverig om aan de slag te gaan met kleur? Voeg dan wat kleur toe in de vorm van accessoires zoals kussens, vazen, een souvenir of een bijzettafeltje. Deze zijn gemakkelijk te vervangen, maar zorgen wel voor een frisse, nieuwe look in je interieur. En vergeet je vooral niet open te stellen voor kleur en denk niet in beperkingen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over hoe je felle kleuren in je interieur verwerkt? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630..

Pauline van Dongen

Over de auteur

Pauline van Dongen

Pauline woont in een huis uit de 16e eeuw binnen de historische stadskern van Geertruidenberg. Naast haar baan als CRM Marketeer heeft ze een passie voor interieur(inrichting) en fotografie.