Rode wijnvlekken verwijderen uit je meubels

Op gepost door Renée IJzerman in Onderhoud

Rode wijnvlekken verwijderen wordt een stuk makkelijker met een aantal tips & tricks die Flinders voor je heeft verzameld. We weten hoe vervelend het is als je net een mooi(e) designbank of vloerkleed hebt gekocht en er een rode wijnvlek op komt. Bekijk hieronder hoe je de rode wijnvlekken het best kunt aanpakken. 

Behandeling van rode wijnvlekken

Het veelvoorkomende probleem is dat je de rode wijnvlek hebt behandeld en je alles in de wasmachine moet doen om de (resten) van de vlek er helemaal uit te spoelen. Dat wordt lastig met een bank of vloerkleed. Daarom kunnen we niet garanderen dat de vlekken eruit gaan, maar met onze tips worden de rode wijnvlekken aanzienlijk minder en verdwijnen ze wellicht helemaal. 

Stap voor stap rode wijnvlekken verwijderen

Eerste hulp bij rode wijnvlekken op meubelstoffen en tapijt: gebruik water en de rest komt later. Dit geldt dus vooral voor alle interieurmaterialen die je niet eenvoudig in de wasmachine kan stoppen. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal van je bank of fauteuil. Het belangrijkst is dat je het direct behandelt, want zo krijg je het beste resultaat. Laat die rode wijnvlek niet indrogen en ga stap voor stap aan de slag. 

Stap 1: Verwijder eerst zoveel mogelijk de vaste bestanddelen met een lepel waarbij je van buiten naar binnen werkt.

Stap 2: Maak direct een witte, katoenen badstofhanddoek nat met koud water, wring hem helemaal uit en leg deze plat op de vlek neer.

Stap 3: Laat de badstofhanddoek liggen zonder ondertussen te kijken hoe het gaat. Als de handdoek verzadigd raakt, kun je deze vervangen zoals hierboven uitgelegd. Laat de handdoek vervolgens liggen totdat deze helemaal droog is. 

Onze gouden tip: wrijf of boen nooit op de rode wijnvlek die op je meubel te zien is. Zo maak je de vezel van de stof kapot en krijg je een pluizig stukje op je bank.

Beeld Ga aan de slag met koud water op een badstofhanddoek om de rode wijnvlek te verwijderen.

Meer over rode wijnvlekken verwijderen

We laten je graag weten wat er gebeurt als je met zout, witte wijn of melk aan de slag gaat om de rode wijnvlek te verwijderen. Het is vrij simpel: met zo’n product smeer je er meer in dan uit. Een bank of tapijt kan niet in de wasmachine waardoor het er ook niet uit kan. Zo is de kans zelfs groot dat je blijvende schade aanricht op je meubel.

  • Zout kan ervoor zorgen dat er een blijvende, donkere vlek te zien blijft. Met zout fixeer je namelijk de kleur waardoor het risico bestaat dat de rode wijnkleur wordt vastgezet.
  • Witte wijn en melk bevatten suikers die voor extra vuil zorgen. Suikers zijn plakkerige resten en daarom dien je dit net als zeep ook nooit te gebruiken. De restanten trekken sneller stof en vuil aan waardoor na verloop van tijd zwarte vlekken ontstaan.

De beste vlekverwijderaars

Heb je een wijnvlek, of een andere vlek? Met deze vlekverwijderaars kun je de vlek met succes weghalen:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over rode wijnvlekken verwijderen? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 - 30 30 630.

Renée IJzerman

Over de auteur

Renée IJzerman

Renée is contentmarketeer bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, brengt je op de hoogte van de laatste interieurtrends, helpt je bij de aankoop en het onderhoud en biedt je how to's van de mooiste designproducten.