Naar boven

Badkamertrends voor 2019

On posted by Willemijn van Riel in Trends
De badkamer is een veel vergeten onderdeel in de styling van je woning. In deze trendspecial vind je drie verschillende trends waar we een selectie bijpassende meubels, verlichting, accessoires en verf laten zien die perfect passen bij de kenmerken van deze badkamertrends. In 2019 maken we onderscheid in drie badkamertrends: comfort, functionaliteit en duurzaamheid. Nieuwsgierig hoe deze trends eruitzien? We laten je per trend sfeerimpressies zien met bijbehorende producten en kleuren.

Badkamertrend 1: Stoere functionaliteit

In deze badkamertrend speelt functionaliteit een belangrijke rol. Het gaat simpelweg om een badkamer in een stoer jasje zonder te veel poespas. Het gaat met name om elementen die functioneel zijn zoals meubels en verlichting. Deze trend is ideaal voor als je in het bezit bent van een kleinere badkamer en niet al te veel ruimte bezit. Stoere functionaliteit draait namelijk om veel slimme opbergplekken die in de badkamer zijn geïntegreerd. Zo zien we nisjes in de muur of ophangkastjes waarin je handige spulletjes kunt opbergen.

Kleuren in deze badkamertrend

We zien steeds meer verf met een matte uitstraling in de badkamer. Dit effect kun je goed bereiken door te kiezen voor Modern Emulsion krijtverf van Farrow & Ball om het ideale kleurplaatje te bereiken. In deze trend zien we veel verschillende (donkere) tinten grijs en daarom spreken we ook wel van ton-sur-ton tinten. Door voor verschillende tinten grijs te kiezen, breng je een rustig en stijlvol geheel aan. De kleur grijs zorgt ook wel voor een verfijnde, strakke en georganiseerde uitstraling die deze badkamertrend ondersteunt. En producten in de kleuren grijs en zwart voelen zich in deze badkamertrend thuis.

Badkamertrend 2: Bohemian vibe

Om dat buitengevoel in een badkamer naar voren te halen, mag groen in de vorm van planten niet ontbreken. Het zorgt niet alleen voor sfeer en frisheid, maar de kleur groen brengt ook rust aan en planten geven natuurlijke energie. Door planten in een mooie plantenbak te zetten, geniet je er elke dag weer optimaal van. Je kunt groen goed mixen met houten elementen of rieten meubels om tot een verbluffend resultaat te komen. Door met intercontinentale badmatten, handdoeken en opbergers te werken, geef je in een handomdraai je saaie badkamer een wereldse look. Met messing en gouden verlichting maak je het plaatje compleet.

Kleuren in deze badkamertrend

Deze trend laat veel vergrijsde en neutrale tinten zien die zich goed laten combineren met groene elementen die in deze kleursetting ook extra opvallen. Ook accessoires en verlichting in andere kleuren vallen hierdoor meer op. Met deze kleuren breng je rust aan in de badkamer om die totale ontspanning te creëren. We zien dat de verfkleuren nog meer tot hun recht komen wanneer je een selectie hiervan met elkaar mixt. Deze Modern Emulsion verf van Farrow & Ball is zeer geschikt voor intensief gebruikte ruimtes zoals de badkamer.

Badkamertrend 3: Fris comfort

Deze trend laat een badkamer zien die allesbehalve saai oogt. Marmer eist hierin de hoofdrol op en deze materiaalsoort laat zich perfect combineren met andere materialen als steen en chroom. Deze materialen samen geven een badkamer een luxe uitstraling. We zien ook fraaie elementen in de detaillering in zo'n ruimte. Denk bijvoorbeeld aan sierlijke ornamenten, sfeervolle kaarsjes en kleedjes op de grond voor meer comfort. Om extra sfeer aan te brengen, spelen badkamerlampen een essentiële rol. Ook de lampen in deze trend stralen logischerwijs luxe uit en hebben een frisse uitstraling.

Kleuren in deze badkamertrend

Met Modern Emulsion krijtverf van Farrow & Ball creëer je een unieke look en persoonlijke sfeer. Het voordeel van deze verf is dat het volledig afwasbaar is en bestand is tegen schimmels. Kies niet voor klassiek wit zoals we in veel badkamers zien, maar pas een of meerdere frisse kleuren toe in je badkamer. De kleur blauw kan een badkamer een frisse look geven en brengt ook rust in deze ruimte wat het comfort ook ten goede komt. Blauwtinten zorgen ook voor een opgewekte sfeer waardoor je je dag in deze ruimte perfect kunt beginnen en afsluiten.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de badkamertrends voor 2019? Neem dan gerust contact op met de afdeling Klantadvies via info@flinders.nl of 020 – 30 30 630 (elke werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 18:00 uur). Of kom langs in onze winkel.

Willemijn van Riel

Over de auteur

Willemijn van Riel

Willemijn is interieurontwerper en trendwatcher bij Flinders. Ze geeft je advies bij de indeling & styling van je huis, helpt je bij de aankoop en het onderhoud van de mooiste designproducten en houdt je ondertussen op de hoogte van de laatste trends.