Naar boven

Design accessoires van Alessi

Het Italiaanse merk Alessi maakt al sinds 1921 de mooiste design accessoires en huishoudartikelen. De collectie bestaat onder andere uit fruitschalen, klokken, spiegels en voorraadpotten in alle kleuren en maten. De oprichter van dit bijzondere merk, Giovanni Alessi, was van mening dat huishoudelijke producten wel degelijk een lust voor het oog mogen zijn. Sinds de overname van het bedrijf in 1980 door Alberto Alessi, is het gelijknamige merk uitgegroeid tot een van 's werelds meest gerespecteerde fabrikanten van huishoudproducten. Alberto Alessi bracht het designmerk naar grote hoogte door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers als Alessandro Mendini, Philippe Starck, Eero Aarnio en Emma Silvestris. Sinds 2006 brengt Alessi drie verschillende productlijnen op de markt: A di Alessi, Alessi en Officina Alessi.

Een cactus in een Alessi fruitschaal?

Er is een Alessi schaal met een naam die om enige uitleg vraagt: de Alessi Hellraiser schaal. Heb je het strakke, stalen ontwerp eenmaal gezien, dan weet je wat er met de naam van deze Alessi schaal bedoeld wordt. De prachtig glimmende schaal is verkrijgbaar in grijs en zilver en doet het bijzonder goed in een modern interieur. Waan jij je liever in een rustgevend oord aan de Zuid-Europese kust? Zet dan de Alessi Mediterraneo fruitschaal large op tafel. Geïnspireerd op weelderig koraal in de mooiste zeeën, haal je met deze Alessi schaal een zomers tintje in huis. Of je er nu fruit, gebak of bitterballen op presenteert, met deze Alessi schaal steel je gegarandeerd de show.

Elegantie vs. engeltjes

Een elegante schaal, dat is model Alessi Trinity. Met dit ontwerp heeft Adam Cornish het voor elkaar gekregen een Alessi schaal te ontwerpen die altijd in beweging lijkt te zijn, dankzij de vleugels die trapsgewijs in een draaiende beweging naar boven gaan. Hij is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: wit en gepolijst staal. Zo vind je altijd een Alessi schaal die bij jouw eetkamer past. Met de Alessi Girotondo fruitschaal, tot slot, pak je zo groot uit als jij zelf wilt. Ga je voor een kleine, medium of grote variant van deze stalen Alessi schaal? Dankzij zijn compacte uiterlijk en de uitgesneden, vrolijke poppetjes, is dit ontwerp een aanwinst voor iedere keukentafel.

Alessi schaal bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Alessi. Dat betekent dat wij elke Alessi schaal kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke Alessi schaal en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een Alessi schaal, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.

Naast schalen heeft Alessi ook de mooiste voorraadpotten, citruspersen en waterkokers.

Alessi