Naar boven

Actie: tot -25% op een selectie producten van &Tradition

  • Je profiteert nu van 20% korting op (bijna) alle FlowerPot lampen en Lato bijzettafels van &Tradition
  • Bij aankoop van de Little Petra fauteuil met poef van &Tradition krijg je nu de poef cadeau
  • Bij aankoop van vier Rely stoelen van &Tradition ontvang je nu het vierde exemplaar gratis
Sorteren op

1-1 van 1 producten

Innovatie &tradition

&tradition is een Deense designmerk dat innovatieve meubels, verlichting en woonaccessoires ontwerpt. Metalen vazen, industriële hanglampen en traditionele kelim-tapijten: of terwijl, designmeubelen in alle soorten en maten. De Scandinavische herkomst uit het oog verliezen? Dat zal &tradition nooit doen. Dat uit zich in het respect dat ze hebben voor de natuur en het gebruik van natuurlijke materialen. Het doel van dit Deense designlabel is een brug te slaan tussen ambacht (traditie) en design. En dan vooral innovatief design. Dat zie je dan ook goed terug bij de &tradition True Colour serie. De vazen zijn van natuurlijke materialen, maar alles behalve standaard. Metaal oxideren duurt normaal gesproken tientallen jaren. Maar de vazen van de &tradition True Colour serie zijn door een innovatief proces versneld geoxideerd.

Lex Pott &tradition True Colour

De &tradition True Colour collectie is ontworpen door Lex Pott. Een designer die je niet simpelweg in een hokje kan stoppen. In 2009 studeerde hij af van de Design Academy Eindhoven en zette datzelfde jaar zijn eigen studio op. Daar experimenteerde Pott met natuurlijke materialen vanwege hun tijdloze aantrekkingskracht. Zonder te weten wat de creatieve en bijzondere uitkomst daarvan zou zijn. En zo werd een experiment een mooie collectie &tradition True Colour vazen. Waar het pure en het gepolijste materiaal op een unieke manier samen bestaan in een product. Nog een leuk weetje: een soort metaal wordt niet altijd dezelfde kleur na het oxidatieproces. Vergelijk de &tradition True Colour 5 vaas en de &tradition True Colour 6 vaas maar eens. Beide zijn ze van messing. Maar waar de een vrolijk blauw schittert, is de ander juist mat zwart.

Stoer zilver

Passen de goudkleurige vazen niet goed bij jouw interieur? Kies dan voor een van de zilverkleurige aluminium of stalen vazen uit de &tradition True Colour serie. Kijk bijvoorbeeld naar de &tradition True Colour 1 vaas. Wist jij dat geoxideerd aluminium wit is? Wij niet! Na het oxidatieproces is de bovenkant van de vaas zo gelaten en is de onderkant gepolijst tot zilverkleurig aluminium. Kortom: een unieke eyecatcher met een bijzonder verhaal! Andere zilveren items uit de &tradition True Colour serie zijn de &tradition True Colour 4 vaas en zijn grotere broertje de &tradition True Colour 7 vaas. Beide vazen zijn gemaakt van stoer staal.  Een knap staaltje werk dus!

&tradition True Colour bij Flinders

Flinders is officieel dealer van &tradition. Dat betekent dat wij alle vazen van &tradition True Colour kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifieke vaas van &tradition True Colour en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de &tradition True Colour serie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.