Naar boven

Anglepoise: waar het begon

Voor een kijkje in de geschiedenis van Anglepoise gaan we terug naar 1932. In dat jaar werd namelijk de grondslag gelegd voor de collecties met bureaulampen die het merk vandaag de dag aanbiedt. Autotechnicus George Carwardine was de man die een formule ontwikkelde voor een lamp die je naar een andere stand kon verplaatsen door slechts hele lichte druk op het armatuur uit te oefenen. Als je de lamp daarna weer losliet, bleef hij onmiddellijk stilstaan in de door jou gewenste positie. Flexibel en stabiel. Twee jaar later kwam Anglepoise uiteindelijk met de allereerste Original 1227 bureaulamp. Een ontwerp dat de basis vormde voor het merk en later nog vele nakomelingen zou krijgen. Op basis van de bureaulampen werd de collectie van dit merk steeds groter met onder meer wandlampen en vloerlampen die zich vaak typeren door het design dat zeker de moeite waard is om te bekijken.

Meesterproduct van Anglepoise: bureaulampen

Dat Anglepoise zich focust op bureaulampen is niet moeilijk te ontdekken. Het merk is er duidelijk in gespecialiseerd. Ze brachten meerdere collecties uit. Vooral de 1227 bureaulampen behoren in onze ogen tot de echte klassiekers binnen het merk. Wist je dat deze bureaulamp zelfs op een Engelse postzegel heeft gestaan? Het tijdloze design, de perfecte stabiliteit van het armatuur en de vele uitvoeringen: de Anglepoise bureaulamp heeft het allemaal! Maar naast het feit dat de bureaulampen heel erg functioneel zijn, betekent het niet dat ze qua looks ook maar iets te kort schieten. De lampen van Anglepoise zijn er in oneindig veel fraaie zachte kleuren. Soms heeft een lamp zelfs een combinatie van verschillende kleuren. Hierdoor sluiten ze eigenlijk altijd aan bij jouw persoonlijke stijl. Daarnaast hebben ze ook diverse groottes. Wat dacht je bijvoorbeeld van de schattige Original 1227 mini bureaulamp?

Anglepoise bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Anglepoise. Dat betekent dat wij alle producten van Anglepoise kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Anglepoise en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product van Anglepoise veilig en vertrouwd online bestelt.

Flinders klanten beoordelen de producten van Anglepoise gemiddeld met 10 van de 10 sterren. Dit gemiddelde is opgebouwd uit 4 beoordelingen.