Retourneren

Retourneren & ruilen

Voor zowel online bestellingen als producten die in de Flinders winkel zijn gekocht, geldt een retourmogelijkheid van 30 dagen. Dit wordt ook wel het herroepingsrecht of retourrecht genoemd. Let op: in onderstaande gevallen kun je geen aanspraak maken op het herroepingsrecht:

 • Snoeren die voor jou op maat zijn gesneden;
 • Producten die door Flinders tot stand zijn gekomen in overeenstemming met specifieke wensen van jou als klant zijnde (ook wel op maat gemaakte producten genoemd). Denk hierbij aan op jouw verzoek beklede stoelen, banken en fauteuils.

Wijze van retourneren

Om één of meerdere producten uit je bestelling te retourneren, doorloop je de volgende stappen:

 1. Meld bij onze afdeling Klantadvies dat je een artikel wilt retourneren. Dit kan per telefoon (03 80 83 705, iedere werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 9:00 tot 18:00 uur) of via info@flinders.be en is noodzakelijk voor het verwerken van de retourmelding.
 2. Je ontvangt een bevestiging van je retourmelding inclusief een retourcode.
 3. Verpak het te retourneren product in de originele verpakking en zorg ervoor dat het onderweg niet kan beschadigen. Voeg (een kopie van) de factuur toe aan het pakket en noteer hierop de retourcode en eventueel de reden van retour.
 4. Stuur het product terug naar Flinders. Je kunt het pakket ook verzekerd versturen met PostNL. Is het pakket te groot voor pakketpost, dan kan Flinders een koerier regelen om het pakket op te halen. De kosten hiervoor bedragen € 25. Neem even contact op met onze afdeling Klantadvies via 03 80 83 705 (iedere werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 9:00 tot 18:00 uur).

  Flinders B.V.
  Westhavenweg 53-3
  1042 AL Amsterdam
  Nederland
   
 5. Nadat wij het pakket in goede orde hebben ontvangen ruilen wij het artikel om (indien voorradig) of storten wij het aankoopbedrag inclusief eventuele kosten van heenzending uiterlijk binnen 14 dagen na retourzending terug op je rekening. 

Ontvangen wij een product retour dat dusdanig gebruikt is dat het niet meer 'als nieuw' verkocht kan worden, dan kan Flinders beslissen dat je minder geld voor het product terugkrijgt. We vragen je begrip voor het feit dat wij ook een volgende koper het product onbeschadigd en in de originele verpakking willen aanbieden. Verpak daarom het terug te sturen product in de originele verpakking.

Kosten voor retourneren

De verzendkosten voor het retourneren van producten zijn voor jouw rekening. Wij vragen hiervoor je begrip. De kosten van pakketten die onder rembours of ongefrankeerd naar Flinders worden verzonden, verrekenen wij met het eventueel terug te storten bedrag.

Herroepingsrecht

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van reden de overeenkomst met Flinders te herroepen. Dit geldt echter niet indien op de productpagina duidelijk is vermeld dat het specifieke product is uitgesloten van het herroepingsrecht (bijvoorbeeld in het geval van op maat gemaakte producten).

De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop je het laatste product uit de bestelling fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je Flinders op de hoogte stellen van je beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping dat je in het toegezonden pakket vindt. Wij sturen je dan per e-mail een ontvangstbevestiging van je herroeping.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om mede te delen dat je gebruik wilt maken van het herroepingsrecht vóór de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van herroeping

Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van je keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 30 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; in ieder geval zullen we je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening brengen.

Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Je dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor jouw rekening.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en het werking van de goederen vast te stellen.

Beschadigd of verkeerd product ontvangen

Ondanks onze voorzorgsmaatregelen kan het helaas gebeuren dat een product toch schade oploopt voor of tijdens bezorging. Ook komt het een enkele keer voor dat je het verkeerde product ontvangt. Mocht dit het geval zijn, neem dan even contact op met de afdeling Klantadvies via 03 80 83 705 (iedere werkdag van 09:00 tot 22:00 uur en in het weekend van 9:00 tot 18:00 uur) of info@flinders.be. Wij zorgen ervoor dat je het juiste, onbeschadigde product zo spoedig mogelijk thuis ontvangt.