Naar boven

Italiaans designmerk Arper is geboren

Designlabel Arper werd eind jaren 80 opgericht door Luigi Feltrin, voormalig producent en verkoper van hoge kwaliteit lederen stoelen. Zijn jarenlange ervaring op dit gebied zorgde ervoor dat Arper al bijna meteen na de oprichting een groot succes werd. Om de vraag aan te kunnen en tegelijkertijd een nieuwe markt aan te boren, werd de collectie al snel uitgebreid met andere materialen zoals aluminium en polypropyleen. De Pamplona stoel uit 1992 is hier een voorbeeld van. Niet lang daarna ging Arper samenwerken met de geliefde ontwerper Alberto Lievore. Dankzij het gebruik van een ongekend aantal materialen en afwerkingen werden tussen 1998 en 2002 zes grote collecties gelanceerd die vandaag de dag nog steeds in ieder interieur passen. Kortom, Arper voelt zich thuis in iedere eetkamer, bibliotheek, kantine en wachtruimte.

Designertrio

Zoals gezegd heeft de samenwerking met Alberto Lievore Arper bepaald geen windeieren gelegd. Samen met Jeannette Altherr en Manel Molina maakt deze ontwerper deelt uit van designertrio Lievore Altherr Molina. De ontwerpen van deze studio worden gekenmerkt door prachtige en vooral pure vormen. Dankzij hun methode waarin meubels, interieur, producten en verpakking heel precies op elkaar worden afgestemd, zijn zij inmiddels wereldberoemd. Ook heeft Lievore Altherr Molina diverse prijzen gewonnen. In 1999 sleepte zij de National Design Award in Spanje in de wacht. De series die Lievore Altherr Moline voor Arper ontwierp, zoals Duna (2000), Catifa (2001) en Leaf (2005), zijn dan ook echte succesnummers geworden.

Arper: universeel maar uniek

Arper probeert betekenissen, associaties en mogelijkheden te vangen in simpele vormen. Anders gezegd: een Arper stoel moet eruitzien alsof het ontwerp spontaan in iemand opkwam, terwijl er in werkelijkheid een heel nauwkeurig proces aan vooraf is gegaan. De producten van Arper worden gekenmerkt door ronde vormen, strakke lijnen en het ontbreken van poespas. De stoelen mogen dan universeel lijken, het ultieme zitcomfort maakt ieder model uniek. Bovendien zijn sommige series zelfs in meer dan vijftig afwerkingen te verkrijgen! Hoewel het grootste gedeelte van de collectie uit stoelen bestaat, hebben de designers van Arper ook prachtige tafels, banken en accessoires ontworpen. De modellen zijn strak vormgegeven, kunnen gemakkelijk met elkaar worden gecombineerd en zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar.

Arper bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Arper. Dat betekent dat wij alle Arper producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van Arper en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Arper. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt. Flinders is lid van de Thuiswinkel Organisatie en voert het Thuiswinkel Waarborg. Zo weet je zeker dat je jouw product veilig en vertrouwd online bestelt.