Actie: -25% op alles van Artemide

Je ontvangt nu 25% korting op alle producten van Artemide. De actie geldt t/m 28 november.

Artemide design

Het Italiaanse merk Artemide werd in 1960 opgericht en heeft sindsdien zijn tanden gezet in de wereld van de designverlichting. Het bedrijf werd een gevestigde naam toen het in 1987 de Tolomeo lamp introduceerde, die inmiddels een ware designklassieker is. Artemide is het merk achter beroemde en vooruitstrevende lampencollecties, zoals de Artemide Mercury serie en de Artemide Meteorite reeks. De Artemide Meteorite lampen zijn zo onderscheidend van design dat de Artemide Meteorite 15 tafellamp in 2015 een Reddot award won voor beste lamp. Hiermee is het duidelijk dat deze lamp meer is dan een verlichtingsbron: het is een designstuk en kunstwerk in één.

Glaskunst van Artemide Meteorite

De vervaardiging van Artemide Meteorite is een sterk staaltje vakmanschap. Twee lagen wit glas worden handgeblazen en daarna bewerkt met een ‘stampo a fermo’, waardoor de karakteristieke deukjes ontstaan. De hobbels in het oppervlak zorgen voor een subtiele verspreiding van het licht, wat de Artemide Meteorite lampen heel geschikt maakt als sfeerverlichting. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Artemide Meteorite Stelo vloerlamp voor in de woonkamer? Met de dimmer kun je de lichtintensiteit aanpassen zodat de lamp voor elke setting en iedere gelegenheid geschikt is. Ook de Artemide Meteorite 35 Parete wandlamp en de Meteorite 15 wandlamp geven een prettig licht, en deze lampen zijn ook te gebruiken als plafondlamp. Lekker veelzijdig dus!

Verticaal verlichten

Naast een vloerlamp, een tafellamp en wandlamp zijn er ook twee hanglampen verkrijgbaar in de Artemide Meteorite serie, zoals ook blijkt uit de klinkende naam ‘sospensione’. De Meteorite 35 hanglamp en de Meteorite 15 hanglamp zijn beide gemaakt van de kenmerkende dubbele laag bewerkt glas, waardoor er een mooie diffuse lichtverspreiding ontstaat. Daarnaast hebben beide Artemide Meteorite hanglampen een opening van 12 centimeter in de kap, zodat er ook direct licht ontsnapt. Dit maakt de lampen ideaal voor boven je eettafel, omdat je niet verblind wordt maar wel voldoende licht op je tafelblad krijgt. En natuurlijk is de opzienbarende vormgeving alleen al reden om dit pronkstuk boven je tafel te hangen. Kom maar op met die complimentjes, beste tafelgenoten!

Artemide Meteorite bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Artemide Meteorite lampen. Dat betekent dat wij elke Artemide Meteorite lamp kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent kunnen bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product van de Artemide Meteorite serie en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of neem per e-mail contact met ons op. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product uit de Artemide Meteorite collectie, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.