Vele namen, één stijl

Het designmerk Blomus heeft een rijke geschiedenis. We gaan helemaal terug naar 1921, waar Karl Scheffer-Klute het bedrijf SKS Sundern lanceerde. Veertig jaar later werd de naam veranderd naar SKS-Design. SKS-Design focuste zich vooral op cadeau-items gemaakt van koper en messing. Een aantal jaar later kwam daar een nieuw materiaal bij: tin. Vanaf toen ging het hard. Het bedrijf werd de marktleider op het gebied van tinnen producten en accessoires. Nadat het bedrijf gesplitst werd in SKS-Metaplast en SKS-Design werden designs moderner en werd er, om deze stijl te waarborgen, meer roestvrij staal gebruikt. Een materiaalsoort waar ze tegenwoordig nog steeds voornamelijk mee werken. Na vele naamsveranderingen kreeg het bedrijf in 2009 de naam Blomus GmbH. Met deze nieuwe naam kwam er ook een nieuw portfolio. Dit portfolio is zoals we Blomus nu kennen; met de focus op huis, tuin, spa en taste. De unieke, elegante, duurzame en minimalistische stijl zorgt ervoor dat Blomus al vele prijzen in de wacht sleepte. 

Wind- en theelichten

Blomus heeft de meest prachtige wind- en theelichten gecreëerd voor in de woonkamer. Het Lito windlicht medium is bijvoorbeeld een ware eyecatcher voor in de woonkamer. Deze lantaarn heeft een stevig frame van staal dat afgewerkt is met een zwarte, matte poedercoating. De grafische en eigentijdse uitstraling waardoor het Lito windlicht medium gemakkelijk te combineren is. Zo past het in vrijwel iedere ruimte en bij iedere interieurstijl. Een theelicht die ook overal mee te combineren is, is het Nero theelicht. Bij dit theelichtje staat veiligheid voorop. Zo is het Nero theelicht uitgerust met een minimalistische, stalen houder die ervoor zorgt dat het theelicht en daarmee ook de kaarsen, netjes op hun plek blijven staan. Handig!

Blomus bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Blomus. Dat betekent dat wij alle Blomus producten kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Ben je op zoek naar een specifiek product van Blomus en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij Blomus. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.