Naar boven
Sorteren op

1-19 van 19 producten

Brokis: een Tsjechisch wonderkind

Brokis komt uit Tsjechië. De succesvolle ondernemer Jan Raball begon in 2006 het merk en dat deed hij niet zomaar. Hij wilde een eerbetoon brengen aan de oude traditionele manier van het blazen van glas. Deze oude techniek stamt uit het vroegere Bohemen. Dat is een regio in Tsjechië; die zo’n 140 kilometer buiten Praag ligt. Raball begon in 1997 al met Janštejn Glassworks; het jongere zusje van Brokis. De vraag naar mooie verlichting dat op traditionele wijze gemaakt is, werd toen langzaam kleiner waardoor veel ambachtslieden de plek verlaatten en de speciale blaastechniek verloren dreigde te gaan. Brokis is opgericht om dit tegen te gaan. En dat doen ze dus ook sinds 2006. Nu met nog meer stijl dan in 1997.

Bijzondere hanglampen van Brokis

De hanglampen van Brokis hebben allemaal één ding gemeen: op de een of andere manier is er glas in verwerkt. Toch komt dit bij de verschillende collecties steeds weer anders tot uiting. Neem bijvoorbeeld de Capsula hanglamp triangle van Brokis. Deze lamp bestaat uit drie verschillende prachtige capsules van glas. Maar ook de Knot collectie, bestaande uit bijvoorbeeld de Knot hanglamp Uovo small en de Knot hanglamp Disco small, gebruikt glas op een bijzondere wijze. De verschillende glazen lichtbollen hebben bijvoorbeeld stuk voor stuk een andere vorm. Dit is allemaal te danken aan die bijzondere blaastechniek uit het vroegere Bohemen. Weet jij al welke Brokis hanglamp er straks in jouw huis te bewonderen zal zijn?

Brokis hanglampen bij Flinders

Flinders is officieel dealer van Brokis. Dat betekent dat wij alle hanglampen van Brokis kunnen leveren en deze rechtstreeks bij de producent bestellen. Je vindt bij ons dan ook geen namaak. Ben je op zoek naar een specifiek product en staat deze niet op onze website? Bel dan onze afdeling Klantadvies of contacteer ons per e-mail. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met een product, dan dient Flinders een claim voor jou in bij de producent. Wij zorgen ervoor dat je binnen no-time een nieuw product ontvangt.