Naar boven

Carl Hansen & Son CH006 uitschuifbare tafel 236x90

Carl Hansen & Son CH006 uitschuifbare tafel 236x90

 1. Carl Hansen & Son CH006 uitschuifbare tafel 236x90 gezeept eiken
  € 4.168
  CH006 uitschuifbare tafel 236x90 gezeept eiken
  Langer dan 8 weken
Langer dan 8 weken
1 variatie vanaf € 4.168
Drukte bij transporteurs
Grote bestelling?
Praktische informatie

De Carl Hansen & Son CH006 uitschuifbare tafel 236x90 is ontworpen door Hans Wegner.

De CH006 uitschuifbare tafel 236x90 van Carl Hansen & Son komt in massief beukenhout of eikenhout. Qua afwerkingen is bij beukenhout een kleurloze lak, een oliebehandeling of een zeepbehandeling mogelijk, bij eikenhout zijn diezelfde afwerkingen mogelijk of je kunt nog kiezen voor een witoliebehandeling. De lengte van de tafel varieert van 138 tot 236 centimeter, de diepte is 90 centimeter en de hoogte is 72 centimeter. Een opklapbaar deel heeft een breedte van 49 centimeter. Het tafelblad heeft een dikte van 2,6 centimeter.

Het hout van Carl Hansen & Son

Carl Hansen & Son is in de eerste plaats een fabrikant van houten meubelstukken. Het is dan ook niet vreemd dat er erg veel aandacht wordt besteed aan het selecteren van geschikte houtsoorten en de behandelingen die het zal ondergaan.

 • De Deense eiken die Carl Hansen & Son gebruikt zijn tussen de 150 en 250 jaar oud. Eikenhout heeft kortere vezels dan essenhout maar is nog steeds een zeer sterke houtsoort. Door de kortere vezels is eiken wel makkelijker om mee te werken. Kenmerkend bij eiken meubelen zijn de zichtbare vezels, zelfs na een lakafwerking.
 • Het beukenhout dat geproduceerd wordt is afkomstig van zo’n 150 jaar oude bomen. Beuken is lichter dan eiken maar zwaarder dan essen. Door de korte vezels is beukenhout erg makkelijk om mee te werken. Kenmerkend van beukenhout is het gladde oppervlak waarbij de vezels niet meer zichtbaar zijn na een lakafwerking.

Met de keuze van het hout alleen ben je er nog niet. Afhankelijk van de houtsoort zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Door het hout op verschillende manieren te behandelen is het mogelijk om houtvezels, contrasten en kleuren te versterken.

 • Met gezeept hout blijf je het dichtst bij het pure onbewerkte hout. De vezels en nerven blijven zichtbaar en het hout krijgt een lichtere kleur. Idealiter wordt gezeept hout elke 2-3 maanden opnieuw behandeld. Het blijft altijd erg gevoelig voor wijn- en inktvlekken.
 • Bij geolied hout worden plantaardige oliën in het houtoppervlak gewreven. Nerven en vezels blijven zichtbaar, de contrasten worden benadrukt en in de loop van tijd ontstaat een prachtige patina. Geoliede meubels moeten ongeveer 2 keer per jaar opnieuw behandeld worden. Geolied hout is beter bestand tegen vlekken dan gezeept hout.
 • Wit gepigmenteerde olie gaat uit van dezelfde principes als normale houtolie. Met wit gepigmenteerde olie zal het hout nog lichter van kleur worden.
 • Gelakt hout is wat donkerder dan gezeept of geolied hout. Het oppervlak is glad en krijgt een glanzende uitstraling. Na verloop van tijd krijgt het hout een gelige afwerking. Het is makkelijk om gelakt hout op dagbasis te onderhouden.
Categorie Eettafels
Productsoort (filter) Carl Hansen tafels
Merk Carl Hansen & Son
Specificaties
Vorm Ellips
Afmetingen (l) 236 x (b) 90 x (h) 72 cm
Ruimte Alleen geschikt voor binnen
Materiaal Beuken (hout), Eiken (hout)
Garantie 1 jaar
Merk Carl Hansen & Son
Ontwerper Hans Wegner
Herkomst Denemarken
EAN: 5710954300310
Flinders vertelt over dit product
Garantie
Bezorgen en retourneren
Downloads
Inspiratie Deel je foto op Instagram, Facebook of Pinterest via #MyFlinders en maak kans op € 100 shoptegoed
Productreviews
Toon meer producten Toon minder producten
Over Carl Hansen & Son
Productopties
 • Carl Hansen & Son CH006 uitschuifbare tafel 236x90 gezeept eiken
  CH006 uitschuifbare tafel 236x90 gezeept eiken
  Langer dan 8 weken
  € 4.168
Toon meer producten Toon minder producten